10. yaşına giren hashtag’i kullanırken nelere dikkat etmeli?

Bugün çok kullanılan hashtag bundan tam 10 yıl önce, 23 Ağustos 2007’de Twitter’da doğdu. Geçtiğimiz 10 yıl içinde ise hashtag, Tweet’leri ‘etiketlemek’ veya kategorize etmekten dijital çağın en bilinen ve en çok kullanılan sembollerinden biri haline geldi. Ve tabii milyonlarca insanı aynı konu etrafında birleştirmeyi başaran güçlü bir araç olmayı başardı.

# sembolü ile yazılan hashtag, Twitter’da anahtar kelimeleri veya konuları dizine eklemek için kullanılıyor. Bu işlev ilk kez Twitter’da oluşturuldu ve insanların ilgilendikleri konuları kolayca takip edebilmelerini sağladı.

Bugün milyonlarca insan her gün, Tweet’leri kategorilere ayırmak ve Twitter aramasında bunların daha kolay gösterilmesi için Tweetlerindeki uygun anahtar sözcüğün veya cümlenin önünde hashtag sembolünü (#) kullanıyorlar. Herhangi bir mesajda hashtaglenmiş bir sözcüğün üstüne tıklamak veya dokunmak, bu hashtagi içeren diğer Tweetleri size gösteriyor. Hashtag’ler bir Tweet içerisinde herhangi bir yere eklenebiliyor. Çok yaygınlaşan hashtagli sözcükler ise genellikle Twitter’da gündem başlığı kategorisinde yer alıyor.

Hashtag’lerin kullanımına ilişkin ipuçları

Hashtag’lere boşluk veya noktalama işareti koyamazsınız, aksi takdirde düzgün çalışmazlar.
Herkese açık bir hesapta hashtagli bir Tweet oluşturursanız, bu hashtag’i arayan herkes Tweetinizi bulabilir.

İstediğiniz kadar hashtag’i bir Tweette kullanabilirsiniz, fakat en iyi uygulama olarak bir Tweette 2 hashtag’ten fazla kullanmamanızı öneririz.

İlgi alanlarınıza dayanan hesapları ve içerikleri bulmak için hashtagli (yani # sembolü olan) bir anahtar kelimeyi arama çubuğuna yazın.

Kullandığınız hashtag’in atmış olduğunuz bir Tweetle ilgili olmasına özen gösterin.
Hashtag’in yayılması ve diğer kullanıcılar tarafından benimsenmesi için gereğinden fazla uzun olmamasına dikkat edin.

Aşırı uzun, karmaşık ve anlaşılması zor kelime veya tümceleri kullanmak etkinizi azaltacaktır. O bakımdan basit ve net ifadelerle hashtag oluşturun.

Exit mobile version