Oyun Haberleri

17 yaşındaki genç, oyunları kısıtlayan Japon hükumetine dava açıyor

Tam adı açıklanmayan 17 yaşında Wataru isimli bir oyun severin Japonya hükumetine dava açmaya hazırlandığı rapor edildi. Avukatı aracılığı ile bazı açıklamalarda bulunan Wataru, sergilenen bu tavrı aynı zamanda Japon aile yapısına müdahale olarak gördüğünü de dile getirmiş.

17 yaşındaki genç, oyunları kısıtlayan Japon hükümetine dava açıyor

Batı Japonya’da yer alan Kagawa bölgesine yaşayan Wataru, özellikle getirilen saat sınırlaması konusundan şikayetçi olduğunu görüyoruz. Günde 1 saat ve tatil günlerinde 90 dakika olarak belirtilen bu kısıtlamaya karşı çıkan oyun sever, bu tarz kısıtlamaların devletler tarafından değil, aile tarafından alınması gerektiğini de ileri sürmüş. Aynı yönetmelik 12 – 15 yaş arasındaki çocukların saat 21’den sonra, 15 – 18 yaş arasındaki gençlerin ise saat 22’den sonra telefon kullanmalarının yasaklanması gerektiğini önermekte. Ocak ayında 600 kişinin imzası ile meclise sunulan bu karar Mart ayında ise kabul edilmiş

[reklam=496]

“Çocukların ne kadar süre oyun oynaması gerektiğine ya da akıllı telefon kullanmalarına izin verilmesi hükumet tarafından değil, her ailenin kendi uyguladığı kurallar ile belirlenmelidir” diyen Wataru, “idari bir organın aile hayatına bu denli müdahale etmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum” ifadelerine yer vermiş. Ayrıca kısıtlamalarda yer alan ifadelerin hiçbir bilimsel kanıtının olmadığını da sözlerine eklemiş. 

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Oyunlara yapılacak kısıtlamalar idare tarafından mı yoksa aile bireyleri tarafından mı alınmalı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu