Oyun Haberleri

2012’de Resident Evil’a doyacağız

Capcom’un uzun soluklu serisi Resident Evil, 2012’de sevenlerini fazlasıyla memnun edecek. Geçtiğimiz mart ayı itibarıyla 15. yılını kutlayan seri, 2012’de yeni oyunlar ve filmlerle yoluna devam edecek.

Yeni Resident Evil oyunlarından en yakın olanı, Nintendo 3DS için geliştirilen Resident Evil: Revelations. Dead Aim’den sonra bir kez daha korku dolu bir gemi macerasına çıkacağımız yapım, 3DS’in teknolojisi sayesinde gözlüksüz 3D deneyimi sunacak. Belki de seride ilk kez bu kadar derinliği bulunan zombiler göreceğiz. Çıkış tarihi, Avrupa için 27 Ocak.

Slant Six Games tarafından geliştirilen Resident Evil: Operation Raccoon City ise, PC, PS3 ve X360 için Avrupa’da 23 Mart’ta satışa sunulacak. Resident Evil 2 ile Resident Evil 3 arasındaki dönemde geçen oyun, Raccoon Şehri’ne geri götürüyor bizleri. Yapımcı firmanın online shooter’larda olan deneyiminden ötürü, belki de ilk kez bu kadar iyi bir online Resident Evil deneyimi yaşayacağız.

Resident Evil markasının sinemadaki en yeni temsilcisi olacak olan Resident Evil: Retribution, 14 Eylül 2012’de vizyona girecek. Yapım ve yönetmenliğini yine Paul W. S. Anderson’ın üstlendiği filmde, başrolde bir kez daha Alice karakteriyle Milla Jovovich’i göreceğiz. Ayrıca diğer dikkat çeken isimler ise, Sienna Guillory (Jill Valentine), Boris Kodjoe (Luther West), Johann Urb (Leon S. Kennedy), Shawn Roberts (Albert Wesker) ve Li Bingbing (Ada Wong).

Resident Evil: Damnation ise, önceki animasyon filmi Degeneration’ın devamı niteliğinde hazırlanan bir animasyon. Çıkış tarihi konusunda henüz bir bilgi yok, ancak videodan görüldüğü üzere enfeksiyon giderek yayılıyor ve dünya, giderek yaşanmaz bir hal almaya devam ediyor.

Resident Evil Chronicles HD Selection, PS3 platformu için duyurulan bir paket. İçinde Resident Evil: The Umbrella Chronicles ve Resident Evil: The Darkside Chronicles’ın HD versiyonları yer alacak. Görsel düzenlemelerin yanında, PS Move teknolojisine de destek vermesi bekleniyor bu oyunların. Ancak paketin net çıkış tarihi henüz belli değil.

Ve Resident Evil 6! Uzun süredir söylenti haberleri geliyor. Hatta Capcom’dan bazı isimler, bu oyunun geliştirildiğini bile söyledi, lakin resmi duyuru hala yok. 2012’de Resident Evil 6’nın çıkması zor gözükse de, en azından serinin hayranlarını mutlu edecek bilgiler ve görüntülerin gelmesi bekleniyor.

Not: Rely On Horror sitesinden yardım alınmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu