Makale

2015’te Youtube’ta en çok izlenen oyun videoları

Youtube yaptığı açıklama ile 2015 yılında en çok izlenen oyun odaklı videoların listesini paylaştı. Bu listede resmi oyun videolarından hayran yapımlarına ya da mobil oyun videolara kadar geniş bir yelpaze bulunuyor. Bu durum Youtube’taki oyuncuların aslında ne kadar geniş bir yelpazeye sahip olduğunu gözler önüne sermiş.

Şimdi gelin izlenme sırasına göre bu yıl Youtube’ta en çok izlenen oyun odaklı videolara bakalım.

İlk video bir efsaneden geliyor. Açıkçası duyuru anında E3 fuarında yer edinen şanslı oyunculardan biri olarak bende yerime duramamıştım. Eminim Final Fantasy VII Remake duyuru videosunu gördüğünüzde en azından serinin hayranları da benimle aynı duyguları paylaşmıştır. Playstation resmi kanalında şu an 12.951.174 izlenme sayısı bulunan Final Fantasy VII Remake videosu oyuna olan ilgiyi kanıtlar nitelikte listede sağlam bir yer edinmiş.

Halo vs Call of Duty bu sene benimde hayran yapımı videolar arasında favorilerim arasında yer alıyor. yayınladıkları her videoda ortalığı birbirine katan RackaRacka ekibi bu sefer günümüzün gözde serileri Halo ve Call of Duty dinamiklerini karşı karşıya getirmiş. Her iki oyundan da önemli oynanış dinamiklerini komik bir şekilde videoya ekleyen kanalın bu videosu şu anda 13.363.343 izlenme sayısına sahip.

İleri yaştaki insanlar GTA V’i oynasa nasıl tepkiler verirdi? İşte bu mantıktan yola çıkan React kanalı oyunlarla çokta ilgisi olmayan kişileri bir araya getirmiş ve GTA V’te karşılaştıkları olaylara gösterdikleri tepkileri derlemiş. İşte bu video birbirinden komik yorumlar aldığı gibi Youtube üzerinden şu anda tam 16.079.784 kişiye ulaşmış durumda.

Bu yılın en merak edilen oyunlarından biri şüphesiz Fallout 4’tü.Her ne kadar yılın oyunları ödüllerinden eli boş ayrılsa da bu yıl çıkan en sağlam oyunlardan birinin Fallout 4 olduğunu söyleyebiliriz. Yayınlanan videoda oyunun dünyasından sahip olduğu atmosfere kadar birçok detay barındıran bu video uzun süren bir geri sayım sonrasında karşımıza çıkmıştı. Eleştirilecek yönlerine rağmen oyun keyfinden pek birşey kaybetmeyen Fallout 4’ün ilk tanıtım videosu tam 18.203.252 kişiye ulaşmış durumda.

Pokemon yapımlarının sahip olduğu poülerite kesinlikle tartışılmaz. Markanın sahip olduğu herşey bir diğer deyişle oyunlarından tutun anime yapımları hatta Japonya’daki TV şovlarına kadar büyük bir izleyici kitlesine sahip. Hal böyle olunca Pokemon GO’nun ilk tanıtım videosu da Youtube üzerinden milyonlara ulaştı. Cep telefonlarımızdan yakalyacağımız Pokemonlar üzerine kurulu olan bu konsept hala 2016 yılının en çok beklenen yapımları arasında yer alıyor ve dahası video şu anda 19.646.968 kişiye ulaşmış.

Youtuber videoları oyun sektörünün vazgeçilmez unsurları oldu artık. Özellikle milyonlara ulaşan oyuncular bu konuda bayrağı önde taşıyor. İşte Markiplier nickli Mark Edward Fischbach‘te bu isimlerden birisi. Oynadığı Five Nights at Freddy’s 3 video serisinin ilk videosu ile tam 19.890.375 kişiye ulaşmış.

Five Nights at Freddy serisi son dönemin en popüler serileri arasında yer alıyor. Bir önceki sayfada zaten Markiplier’in oynadığı bu oyunun ne kadar izlenme ile listeye girdiğini görmüştük. Serinin üçüncü oyunu için yayınlanan ilk tanıtım videosu da başlı başına inanılmaz bir rakama ulaşmış durumda. Five Nights at Freddy’s 3’ün duyuru videosu tam 21.481.629 kez izlenmiş. O da şimdilik…

Sayılı günler kalan filminin çıkacak olmasıyla birlikte bu sene bir hayli yoğun bir dönem geçiren Star Wars markasının en önemli halkalarından birisi de şüphesiz DICE imzasını taşıyan Star Wars Battlefornt oyunu. Geçtiğimiz ay çıkışını yapan oyun her ne kadar eleştri oklarını üzerine çekse de keyifli bir oynanışa sahip olduğuda bir gerçek. Oyunun Nisan ayında yayınlanan oynanış videosu şu ana kadar 22.157.409 defa izlenmiş.

CorridorDigital kanalı Youtube üzerinden keyifle takip ettiğim kanallar arasında yer alıyor. Reklam olsun ya da olmasın yaptıkları her videoda işin hakkını fazlasıyla veren ve bu nedenle sık sık önemli oyun firmaları ile önemli oyunlar için promo çalışmalarına imza atan kanalın bu sene içerisinde yayınladığı en popüler videolardan birisi Real GTA olmuştu. Birçok haber sitesinde de kendilerine yer bulan kanalın bu videosu hakettiği gibi şu anda 22.897.426izlenme sayısına ulaşmış.

Bu sene Youtube üzerinden en çok izlenen oyun videosu ise beklenmeyen bir platformdan geliyor. Mobil platformlarda milyonlarca kullanıcıya ulaşan Clash of Clans’ın Şubat ayında gerçekleşen Super Bowl’da yayınlanan tanıtım videosu tam 83.437.044 kişi tarafından izlenerek en yakın rakibine bile milyonlarca fark atmış durumda. Liam Neeson’un yer aldığı bu tanıtım videosu bu rakamla birlikte 2015’in en çok izlenen oyun odaklı videosu olmuş. İzlenme sayısına bakarsak 2015’in şu kalan günlerinde bu rakamın geçilmeyeceğini çok net bir şekilde söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu