Oyun Haberleri

2017, Xbox One’ın geçirdiği en kötü yıl oluyor

Sekizinci konsol jenerasyonunun liderlerinden Xbox One platformlarının yüzü bir türlü gülmedi. Xbox One X ile sükse yapmayı planlayan Microsoft, yine aradığını bulamayacak gibi gözüküyor. Piyasaya en güçlü konsolu çıkarma çabası içine giren geliştiriciler, oyuncuların büyük bir çoğunluğundan olumlu bir eleştiri alamadı. Konsola özel pek bir oyun kalmaması, kalan oyunların ise iptal edilmesi veya pek fazla tutunamaması yüzünden Xbox One platformları istediği pazar payına bir türlü ulaşamadı.

Uzmanlar, yıl sonunda çıkacak olan Xbox One X’in satılması için özel oyuna ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Microsoft’un en güçlü silahı olan Crackdown 3’ün ertelenmesi ise Xbox One’a bir darbe daha vurdu. İstatistikler ise Xbox One platformlarının satış konusunda en durgun yılın 2017 olduğunu söylüyor. Her ne kadar senenin sonuna daha gelemesek de, Crackdown 3’ün 2018’e erlenişinden dolayı sene sonuna kadar herhangi bir gelişme göreceğimizden şüpheliyim.

2018 yılı ise Microsoft için şimdilik bir muamma konumunda. Sony ve Nintendo 2018 planlarını geride bıraktığımız E3 2017 fuarında çoktan yaptığı bize göstermişti. Ancak Microsoft kanadından 2018’e ait herhangi bir proje göremiyoruz. Yeni Gears of War ve Halo oyunlarından aradığını bulamayan Microsoft’un tek dayanağı şimdilik Forza serisi olarak gösteriliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu