Oyun Haberleri

2022’nin en çok satan oyun ve konsolları

Altı yılı geride bırakan Nintendo Switch satışları ile firmanın yüzünü güldürmeye devam ediyor. Nintendo’nun hem el konsolu olarak kullanılabilen hem de TV’ye takılan bu ürünü yeni bir rekor daha kırdı. NPD Group’un 2022 yılına ait en son verilerine göre Nintendo Switch, Amerika’da üst üste beşinci kez en çok satan konsol oldu.

Nintendo Switch satışları rekor kırmaya devam ediyor

Sony’nin PlayStation 5 konsolu ikinci sırada yer alırken, Microsoft’un Xbox Series X|S modelleri ise üçüncü sırada yer aldı. Gelir açısından bakıldığında ise PS5 geçen yıl en çok gelir elde eden konsol oldu. Konsol pazarının 56,6 milyar doları aştığı ancak 2021’e kıyasla %5 oranında düştüğü de gelen bilgiler arasında. 

Amerka’da 2022’nin en çok satan oyunlarına bakıldığında (dolar satışlarına göre) ise Call of Duty: Modern Warfare 2 ilk sırada yer alırken, onu ikinci sırada Elden Ring ve üçüncü sırada Madden NFL 2023 takip ettiğini görüyoruz. İlk 10’da ayrıca Pokémon Scarlet and Violet altıncı sırada ve Pokémon Legends sekizinci sırada yer alıyor. Mario Kart 8 Deluxe ise çıkışı üzerinden uzun süre geçmesine rağmen on birinci sırada gözüküyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu