Oyun Haberleri

30 Ağustos Zafer Bayramımız Kutlu Olsun!

Başkomutanımız Mustafa Kemal Atatürk‘ün önderliğinde silah arkadaşları ve halkımızın canı pahasına koruduğu ve büyük bir zafer kazandığı 30 Ağustos Zafer Bayramımızı kutluyoruz. Bu vesile ile Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve vatanımız uğruna canını hiçe sayan kahramanlarımızı bir kez daha saygı ile anıyoruz.

30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlu Olsun

Kutladığımız Zafer Bayramı, 30 Ağustos 1922’de Dumlupınar’da Atatürk’in başkumandanlığında zaferle sonuçlanan Büyük Taarruz’u anmak için Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde her yıl 30 Ağustos günü kutlanan resmi, ulusal bir bayramıdır. Kurtuluş Savaşı’nda Türk ordusunun işgalci güçlere karşı son ve kesin darbeyi vurduğu bu günün zaferi, tarihte ilk olarak Başkumandan Zaferi olarak kutlanmıştır. Ancak 1926’da TBMM’nin aldığı karardan sonra 30 Ağustos’un adı Zafer Bayramı olarak değiştirilerek kutlanmaya devam edilmiştir.

İtilaf Devletlerine son darbeyi vurduğumuz bu harekat Ağustos’un 26’sını 27’sine bağlayan gece Afyon’da başlamıştır. Anadolu’nun sınır bölgelerinde kuşatılan düşman birliklerinin Mustafa Kemal’in bizzat idare ettiği Dumlupınar Meydan Muharebesi’nde imha edilmesi ile Türk ordusunun zaferiyle sonuçlanmıştır.

Türk Milletinin aldığı bu zafer, şehitlerimizin kanları ile bezenen bu toprakların üzerinde ebediyen hatırlanmaya ve kutlanmaya devam edilecektir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu