Oyun Haberleri

“Scorpio, Microsoft’un son konsolu değil”

Günümüzde konsol oyunculuğu çok beklenmedik ve garip yollara girmeye başladı. İki konsol devi Microsoft ve Sony’nin tek bir nesil içerisinde bir konsola, birden fazla revizyon getirip sürekli bir tık iyisini çıkarmaya çalışması oyuncuların çıkacak olan sonraki konsol sürümleri için kaygılanmasına sebep oldu. Ben de bir PlayStation 4 sahibi olarak ‘zamanında bunu almayıp Pro almalıydım’ diye hayıflanır oldum.

Bildiğiniz üzere Xbox’un asıl adı henüz belli olmayan, şimdilik Project Scorpio kod adıyla geliştirilmekte olan yeni bir konsolu var. Bu nesilin en güçlü konsolu olarak lanse edilen Scorpio’nun Microsoft’un son konsolu olacağı yorumlarına, firmanın yüzü Phil Spencer kısa ve net bir cevap verdi. Hatta biraz da agresif desek, doğru mu olur? Orası size kalmış.

Direkt olarak bu soruya “Hayır.” cevabını verip başka herhangi bir şey söylemeyen Spencer, aslında konsol sektörünün de ölmediğini, daha bir sürü planları olduğunu belirtmiş olabilir. Veya tam tersine, gerçekten de sıkıntıya giren ve sürekli revizyon mantığıyla yeni ürünlere sahne olan bir sektörün kan kaybedişini saklamaya çalışmış olabilir. Elbette tüm bunları zaman gösterecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu