Cevaplar

55 inç kaç cm eder?

Günlük hayatımızda kullandığımız en önemli iletişim araçları ekran monte edilmiş olarak ya da ekran eklenerek kullanılır. Bunlar arasında televizyon, monitör hatta cep telefonları da bulunuyor. “Peki 55 inç kaç cm eder?” diye düşündünüz mü? Alacağınız televizyonun inch cinsinden ifade edilen büyüklüğünü kafanızda ilk anda canlandıramıyor olabilirsiniz.

Televizyonda 55 inç kaç cm eder?

Amerika Birleşik Devletleri’nin geleneksel birimlerindeki uzunluğu belirtmek için çift asal sembolü ” ve kısaltmasını kullanıyoruz. Bir inç 2,54 santimetreye eşit olduğundan, cm cinsinden 55” elde etmek için inç miktarını 2,54 ile çarpmamız gerekir.

55 inç TV kaç cm eder?

Hali ile “Televizyonda 55 inç kaç cm eder?” sorumuzun cevabı da oldukça basit olarak çözülüyor. 139.7 cm ediyor. Ancak burada en önemli konu, bu rakamın hangi ekran boyutu değerlerini ifade ettiği dikkat edilmesi en önemli konu. Çapraz köşeleri ifade eden bu uzunluğu aşağıdaki görselde tam olarak anlayabilirsiniz.

Televizyonda 55 inç kaç cm eder?

En Boy oranı

Buna göre kenarları hesaplamak isterseniz, 16X9 formatında bir televizyon için değerler yaklaşık olarak, üst ve alt kenar, 121.5 cm en uzunluğuna, sağ ve sol kenar da 68.5 cm boy uzunluğuna denk gelmekte.

Elbette bu değerlerin, ekranın iç değerleri olduğunu da bilmekte fayda var. Zira bir çok ürünün çerçeve kalınlıkları da farklı olduğu için, ölçerseniz farklı değerler de elde edeceksiniz.

Bu bilgiler sayesinde almayı planladığınız televizyonu, buradaki boyutları kullanarak, evinizin duvarında ne kadar yer kaplayacağını görebilirsiniz.

Günümüzde Smart TV televizyon ölçüleri, çok farklı boyutlarda olabiliyor. Bu sebeple bir televizyon modeli seçerken boyutunu tam olarak bilmek en doğal hakkınız. Genelde inç olarak ifade edilen boyutlar, dünyada kullanılan genel standartlar çerçevesinde bizim için çok da anlamlı olmuyor. Bu sebeple oyun monitörü ve tv modellerinde istediğimiz ürünün tam boyutlarını bilmek çok önemli.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu