Kitap

Legacy of Kain

Merhaba, bu yazıda Legacy of Kain efsanesini çok özet bir şekilde size sunacağım. Bu özeti oyunu oynamış olan arkadaşlar daha iyi anlayacaklardır. Daha detaylı bilgi edinmek isterseniz bana mail atabilirsiniz.

Hylden Savaşları
Kanatlı bir ırkla Hylden arasındaki bu savaşta, Hylden yenik düşer ve Nosgoth topraklarından sürgün edilir. 
Kadim ırk (Kanatlı ırk) Daire’yi yaratır. Dokuz gardiyan Daire’ye hizmet etmeleri için seçilir. Dokuz gardiyanın ruhları Daire ile bütünleşir.
Zaman Gardiyanı bir kehanette bulunur. Gardiyanlar bu kehanet doğrultusunda demircilerine bir kılıc yaptırırlar. Demircilerin dövdüğü bu kılıc Reaver’dır. Demirciler bu kılıcı Karanlık, Aydınlık, Hava, Ateş, Toprak, Su ve Ruh çekiçleriyle(elementlerle) döverler. Dokuz vampir gardiyan Reaver’ı Daire’nin bir parçası yaparlar ve onu koruması için Janos Audron’ı görevlendirirler. Janos Audron gardiyanlar tarafından Onuncu gardiyan olarak çağrılır. 

Onuncu Gardiyan Doğacak…
Nosgoth’u lanetinden kurtaracak…
Irkımızı yeniden oluşturacak…
(Tahminlerime göre Zaman Gardiyanı böyle bir kehanette bulunur)

Hylden Laneti
Hylden nefret içindedir ve Kadim ırkı vampisizmle lanetler.
Kapı (Hylden Kapısı) vampirler tarafından kapatılır, Hylden hapsedilir, lakin bir Hylden geri dönünceye dek.

Kadim Irkın Yokoluşu
Kadim ırk gitgide azalmaktadır. İnsanlar Nosgoth’u yönetmek için gelir ve vampir gardiyanlarla yer değiştirir.
Daire Sarafan’ı yaratır, büyücü-rahipler vampirleri yoketmek için kendilerini adarlar. Malek bu işte ilk olan kişidir, altı kişi de sonradan ona katılır.
Halk arasında Sarafanlı Malek olarak bilinen bu kişi onları da bu kıyıma katar. İnsanlar, kasabalar arasında vampir avları düzenlemeye başlarlar. Bu durum öyle boyutlara çıkar ki, insanlar yaptıkları şeyden artık tedirgin olmaya ve korkmaya başlarlar. Sarafanlı Malek’in başlattığı bu soykırım gitgide durur, en sonunda bu iş Malek’e kalır. Malek’in yetiştirdiği Sarafanlar Nosgoth’un çeşitli yerlerine dağılırlar. Vampirleri yakaladıkları yerde işkence çektirerek öldürürler, onların cesetlerini parçalayıp öldürdükleri yerde mızraklarına dikerler. 
İnsanlar Artık Sarafanlı Malek’i, Acımasız Cani olarak adlandır.
Kendisi için inşa edilen sığınakta saklanan Janos, artık Nosgoth’daki Kanatlı ırkı temsil eden son kişidir. Birgün Sarafan onun sığınağına saldırır, Janos’un canlı bedeninden kalbini sökerek alırlar. Sığınağı terk etmeden önce Reaver’ı da yanlarına alırlar. Saklandigi sığınak Janos’a mezar olur. Kalp ve Reaver efendi Moebius’a (İnsan Zaman Gardiyanı) teslim edilir.

Daire’de İlk Katliam
İnsanların gerçekleştirmiş olduğu bu trajedi Vorador’u deliye çevirir. Vorador, Sarafanların bulunduğu kaleye saldırır, altı gardiyanı öldürür. Bu katliamdan geriye üç gardiyan kalır Ariel, Moebius, Mortanius.(Malek yeni Savaş Gardiyanı olarak seçilir). 
Gardiyanların attığı feryatlar arasından gülen Vorador:
” Çağırın o köpekleri, onlar sizin cesetlerinizi koklayacaklar” der. Malek onlara yardım için geldiğinde çoktan geç kalmıştır. Yakında o da Vorador’un Bone Sword’unun tadına bakacaktır. 
Vorador, Malek’in kellesini uçurur. Bu Vorador için büyük bir zaferdir.
Mortanius (Ölümün Gardiyanı) tarafından cezalandırılan Malek yeniden dünyaya gelir ve yine Savaş Gardiyanı olarak. Tam beş bin yıl Daire’ye hizmet verdikten sonra yine Vorador’un ellerinde can verecektir.

Öldürülen altı gardiyanın yerine seçilenler:
Nupraptor, Bane, De Joule, Azimuth, Anacrothe ve Malek.

Kral William The Just (Nemesis)
Halkı tarafından çok sevilen bu genç Kral, Efendi Moebius’un ona yardım etmesiyle büyük başarılar ve topraklar elde eder. Onun sevgisi hakıimiyeti altına aldığı topraklara kadar yayılır ve halkı tarafından yüceltilir.
William, Moebius’un sağdık hizmetlerinden dolayı, onu başveziri yapar. Fakat Moebius’un daha değişik planları vardır. 
Moebius geleceğe yolculuk yaparak sözde William’ın başarılarını ödüllendirmek için ona bir hediye getirir. Bu Moebius’un planlarının bir parçasıdır.
Hediyeyi William’a sunar:
” İşte sevgili efendimiz, bu kılıçla bütün krallıklar sizin önünüzde diz çökecek.” Hediye Soul Reaver’dır.
Moebius, planları doğrultusunda hareket ederek William’ı kontrolü altına almaya çalışır; yaptığı dil cambazlıklarıyla onu kuşkulara bırakır. Kehanetlerde bulunarak, halkının ona karşı isyan yapacağını söyler. William bu sözlere kanar ve halkına zulüm etmeye başlar.
William, artık halkı tarafından sevilen o asil Kral değildir. Halkına yaptığı işkenceler, onlara verdiği cezalar halkının gitgide ondan nefret etmesine neden olur. Ve sonunda William, halkı tarafından Nenesis olarak adlandırılır.
William eceliyle öldükten sonra halkı huzura kavuşur, onun ordusu da Moebius’a kalır. 

Hash’ak’gik
Hangi zamandan ve nereden geldiği bilinmeyen bu varlık, Mortanius’un bedenine girerek onu kontrolü altına alır. Onu kullanarak Ariel’ı, Daire’nin en önemli gardiyanı olan Denge Gardiyanı’nı öldürür.

Nupraptor’un Laneti
Ariel’ın öldürüldüğünü duyan Nupraptor (Aklın Gardiyanı aynı zamanda Ariel’ın sevgilisi) buna inanmaz. Ta ki Ariel’ın çürümüş cesedi bulununcaya kadar. 
Nupraptor bu olaydan sonra sığınağına çekilir ve hiçkimseyle konuşmaz. Kendisinden irfan ve ilim öğrenmek için gelen insanları askerlerine kovdurur.
Bu hapis gitgide Nupraptor’u deliye çevirir ve sonunda aklını yitirir. Diğer gardiyanlar da bundan nasibini alır. Nupraptor onların beyinlerine dalarak, zihinlerini çeler.
Nupraptor’un laneti Daire’ye yansır, gardiyanların hepsi lanetlenir, bu lanete Ariel’ın ruhu da dahil. Ariel’ın ruhu Daire’de mahkum edilir ve Sütunlar’ın yanından ayrılamaz.

Coorhagenlı Kain
Coorhagen’da, aristokrat bir ailede erkek bir bebek doğar. Bu bebeğin kaderi önceden belirlenmiştir.

Coorhagenlı Kain Öldürüldü
Kain, Coorhagen’lı asil, yaşamı boyunca büyük başarılar elde eder. Onun başarıları insanlar arasında Ariel’ın başarıları gibi gözeçarpar.
Bir seyahati sırasında haydutlar tarafından yakalanarak öldürülür. 
Mortanius Kain’in ruhunu huzuruna alır ve ona bir teklifte bulunur. Kain bu teklifi kabul eder ve dünyaya bir vampir olarak yeniden gelir. O, artık insafına kalan ve ölümüne sebep olanların kanıyla beslenecektir.

Ariel’ın Ruhu 
Kain bir vampir olduğunu anlar. Bu lanetten nasıl kurtulabileceğini ararken Nosgoth’un (terkedilmiş) Sütunları’nı bulur, Ariel’ın lanetli ruhu sütunların arasından belirir.
Ariel Kain’e lanetinden kurtulabileceğini söyler fakat bu lanetin Daire’ye hizmet eden gardiyanları öldürdüğünde yokolacağını söyler. Böylece Daire’de ikinci katliam başlamş olur.
Kain, öldürdüğü her gardiyandan sonra Ariel’ı ziyaret eder, Ariel’de ona sıradaki gardiyanın kim olduğunu söyler. Kain’in, Ariel’ı her ziyaretinde bir sütun beyazlamış olur.

Gökyüzüdağları
Kain’in yaptığı bu katliamlarda yolu birgün bir bölgeden geçer.
“Bu bölge tarihi pek bilinmeyen Kanatlı bir ırka aitmiş. Sarafan’ın gazabına uğrayan ırk bu dağlara sığınmış fakat yine başaramamışlar.” der Kain ve dağların arasında harabe olmuş sığınağı görür. “Sanırım bu sığınak tarihte sözü geçen kişiye, Kanatlı ırkın son temsilcisi olan Janos Audron’a ait. Ama o da Sarafan’dan kurtulmayı başaramamış. Sarafan’ın sığınağa saldırmasının nedeni Janos’un kalbiymiş. Onun kalbi vampirlerin yaşam kaynağı olarak biliniyormuş. Kalbini, canlı canlı bedeninden sökerek almışlar.” der ve yoluna devam eder.

Meşebeyi
Kain Daire’ye geri döner ve Ariel’a, Malek’le olan karşilaşmasinda başarisiz oldugunu söyler. Ariel, ona Kahin’in yardim edebilecegini söyleyerek onu Moebius’un yanına gönderir.
Moebius, Kain’in sorusunu cevaplamadan önce ona Kral Ottmar’dan sözeder:
” Kral Ottmar, Nemesis’ın ordusunu yokedebilecek tek umuttur…
Fakat Kral bugünlerde kalesinden dışarı çıkmaz oldu. Çünkü, kızının ruhu Kuklacı Elzevir tarafından çalındı…” der Kahin
“Kes şu zırvalıkları yaşlı adam ve hemen sorumu cevapla” sinirle söyler Kain.
“Malek, Savaşçi Gardiyan ve Sarafan’ın sonuncusu, onunla birzamanlar tek bir kişi başetmeyi başarmıştı, o şuanda kendini Nosgoth’un bataklıklarına saklamış olan Meşebeyi’dir” der Kahin
” Kim bu Meşebeyi ve onu nasil bulabilirim” der Kain
“Vorador, kendisi o bataklıktaki Temagent Ormanında, onu orada bulabilirsin.” der Kahin ve ortadan kaybolur. 

Beşbinyıl Sonra Yeniden Karşılaşma
Kain, Vorador’un saklandığı yeri bulur ve onunla tanışır. İşbirliği yaparak Malek’in kalesine girerler, Bane ve De Joule da ordadır. Kain o ikisini öldürür, Vorador da beşbinyıl sonra Malek’le yeniden karşılaşır. Vorador, Malek’i huzura kavuşturur. 🙂

Kain ve Soul Reaver
Ariel sıradakinin Kahin olduğunu söyler. Ama Kahin, Nemesis’ın orduları tarafından korunmaktadır. Kain, Kahin’in sözlerini hatırlar ve Willendorf’a doğru yola koyulur. Kain’in yolu Avernus Katedrali’nden geçer, orada Kain Soul Reaver’ı bulur. Kadim Nosgothlu’yu.
“Bu kılıc binlerce yıl önce kaybolan Nosgoth’un en kadim ve en güçlü silahı. Bu kılıcın burada oluşu hakkında hiçbir fikrim yok.” Der ve kılıcı alır. Kılıc ruhlarla beslenen bir kılıçtır.

Kral Ottmar 
Willendorf, Kral Ottmar’ın yönettiği şehirdir. Kralla yaptığı anlaşma gereği Kain, Elzevir’i öldürerek Kralın kızının ruhunu serbest bırakır, Kral da anlaşmaya sadık kalarak Nemesis’ın ordusuna karşı savaş açar.
Ottmar bu savaşta ölür, Nemesis’in ordusu yokedilmiştir. Kale savunmasız kalır.

Kral William’la Karşılaşma
Kain, Kahin’i öldürmek için kaleye girdiğinde Kahin onu zaman makinasıyla elli yıl geçmişe, Kral Williamın yaşadığı zamana gönderir. Bu zamanda William halkı tarafından sevilmektedir. Kahin, William’a bir vampirin geleceğini söyler. “…onu öldürün efendim. Kılıcınızı kullanın…” der.
Kain ile William’ın arasındaki kılıc dövüşünde William’ın Soul Reaver’ı kırılır. (William, Kain’e hamle yaptığında, Kain ona kendi Soul Reaver’ıyla karşılık verdiği için William’ın kılıcı kırılır. Çünkü, kılıç krndi ruhunu yutmaz) 
Kain, William’ın kanını içerek onu öldürür. Tarih değişir. 
İnsanlar genç Kral’ın kanlar içindeki cesedini bulduklarında katil çoktan ortalıktan kaybolmuştur. İnsanlar bu suikastin vampirler tarafından gerçekleştirildiğini anlarlar.( aslında Moebius’un planlarının bir parçasıydı, Kralı öldürtmek, özellikle bir vampire.) Bu olaydan sonra Moebius, insanları vampirlere karşı kışkırtır. 
William’ın öldürüldüğü yere bir lahit yapılır, Moebius William’ın kırılmış kılıcını onun lahidinin üzerine koyar.
Kain kendi zamanına döndüğünde anlar ki, Moebius’un tuzağına düşmüştür.
İnsanlar Vorador’u saklandığı bataklığında yakalayarak onu kale meydanına getirirler ve Kahin’in emriyle onu idam ederler, Kain gizlice bu olayı insanların arasından umutsuz gözleriyle seyreder. 
“İşte halkım bu lanetlilerin cezası ancak böyle verilecektir.” der Kahin insanların arasından Kain’i göstererek. “İşte, sevgili Kral’ımızın katili de orada, öldürün onu.” 

Kahin’in Ölümü
“Benim bütün planlarımı mahvettin Kain. Senin geleceğini görebiliyorum vampir, sen o gelecekte yoksun.” der yerde diz çökmüş bir vaziyette.
” Ama ben zaten öldüm, aynı senin gibi.” der Kain ve Kahin’in kellesini uçurur.
Kain, Ariel’ın yanına döndüğünde orada Mortanius’la Anacrothe’un konuştuklarını duyar. Gizlice onları dinler.
Mortanius: 
“…Evet Ariel’ı ben öldürdüm…” der (fazla uzatmayayım) ve Anacrothe’u öldürür.
Kain Mortanius’u öldürür daha sonra da Hash’ak’gik’i.
Sekiz Sütun da beyazlar; biri hariç, peki sonuncu gardiyan kim?
Ariel’ın ruhu sütunların arasından belirir
“Şimdi sirada sonuncu kişi kaldi Kain. O, sensin” der ve Kain’e seçenek sunar.
” Sadece Denge Gardiyanı’na tanınır seçim şansı Kain. Eğer kendini kurban edersen Nosgoth kurtulmuş olacak sen de acından kurtulacaksın, diğerinde Nosgoth sonsuza dek lanetlenecek” der Ariel.

Daire’nin Çöküşü
Kain Kurban olmayı reddeder ve Daire’yi İmparatorluğunun ayakları altına gömeceğine dair yemin ederek Ariel’a sırtını çevirir. 
Kain İmparatorluğunu kurar (aynen dediği gibi). Artık soyunu devam ettirmesi için vampir ırkını yeniden yaratmaya karar verir.

Hylden’ın Dönüşü
Bir Hylden mahkum edildiği yerden kurtulmayı başarır. Kendisini Sarafan Lord ilan ederek Sarafan mezhebini yeniden oluşturmaya başlar. 
Bunu öğrenen Kain Vorador’la anlaşır, ordularını birleştirerek Sarafan Lord’a savaş açarlar fakat bu savaşta Kral Kain mağlub edilir ve Soul Reaver’ı Sarafan Lord’a kaptırır 🙂
Sarafan Lord, Janos Audron’u hapsederek yeni Hylden istilsına hazırlanır.
Kain ikiyüzyıl sonra Meridian şehrinde uyandırılır ( ya da uyanır, tam olarak bilemiyorum). Hylden’ın amacını engeller ve kadim Hylden Silahı’nı yok eder. Hylden Kapısı’nı yeniden kapatır, Soul Reaver’ı da geri alarak Sarafan Lord’u onunla öldürür. Janos Audron Hylden Kapısın’a düşerek kaybolur kalbiyle(Kara Kalp) birlikte.

Altı Vampir Oğul
Kain İmparatorluğunun daha da genişletmek ve yeni vampir türlerini yaratmak için Sarafan Türbesi’ni yağmalayarak orada bulunan altı kutsal savaşçının cesetlerini çalar ve onları oğulları olarak diriltir. Raziel’i en çok sevdiği oğlu olarak diriltir sonra da sırasıyle Turel, Dumah, Rahab, Zephon ve Melchiah. 
Onlar Divan, Kain de onların tek efendisiydi.
Kain, sahip olduğu toprakları oğulları arasında paylaştırarak onları Klanlık’lara ayırır kendi ırklarını oluşturmaları için.
Vampir Raziel Kara Hediye’nin en yücesiyle ödüllendirilir(Kanat). Artık tahtın yeni varisi Raziel’dir. Kain oğlunun Taht’a çıkmasına izin vermez, onun kanatlarını kırarak diğer oğullarına, onu Ölügölü’ne atmaları için emir verir.

Nosgoth’un Çöküşü
İnsanlar artık vampirler tarafından yönetilmeye başlamıştır. İnsan Krallıkları onların önünde düramaz olmuştur.
Kain’in oğullarının insan biçimleri gitgide değişmeye başlamıştır; daha yüksek forma ve güce kavuşurlar. Dumah’ın Klanlığı insan-vampir-avcıları tarafından ani bir saldırıya uğrar, Dumah Tahtında muzraklanarak orada bırakılır ve onun ırkı kontrolden çıkarak Nosgoth’un köşelerine dağılır.

Raziel’in Dönüşü
Elder God müdahale eder, Raziel Soul Reaver olarak yeniden doğar. O artık kan yerine ruha susamaktadır. Elder God ona Kain’i ve Teğmenlerini(oğulları) öldürmesini söyler.
-Raziel ve Melchiah: Raziel en küçük kardeşiyle karşılaşır, onu öldürür ve lanetli ruhunu yutarak kendini geliştirir.
-Kain ve Raziel: Raziel Kain’le karşılaşır onunla yaptığı savaşta Kain Soul Reaver’ı kullanır. Raziel’e hamle yaptığında Soul Reaver parçalanır. “Kiliç parçalandı ve biz kaderimize bir adım daha yaklaştık” der Kain ve ortadan kaybolur. Raziel kılıcın özüyle bütünleşir ve Raziel’in elinde bir Hayalet-Kiliç oluverir. Ariel’in lanetli ruhu Sütunlar’ın arasından belirir ve Raziel’le konuşur. (Aynen Kain’le konuştugu gibi :).
-Raziel ve Zephon: Beşinci kardeşiyle karşılaşarak onu da öldürür, lanetli ruhunu yutarak gelişir.
-Raziel Sarafan Türbesi’nde: “…Burası aziz Sarafan savaşçılarının gömülü olduğu yer…” der Raziel, gömütün ağzını kapatan taşı çekerek. “…bu tabutlar yağmalanmış. Fakat bu kutsal savaşçıların tabutlarındaki isimler; benim lanetli kardeşlerimin isimlerini taşıyor…ve benim…” der Raziel içinden haykıran bir çığlıkla. Kendisinin kutsal Sarafan olduğunu öğrenen Raziel hafif de olsa geçmişini keşfeder.
-Raziel ve Rahab: 
…”Efendi Kain senin geleceğinden bize bahsetmişti” der Rahab.
…”Peki lanetli ruhlarınızı da alacağımı söylemiş miydi!?”..der Raziel
“…ve o pis ruhunu yutmadan önce söyle Rahab; biz vampir olmadan önce ne olduğumuzu biliyor muydun?”
“İnsan.” dedi Rahab
“Hayır Rahab, bizler kutsal Sarafanlar’dık, Nosgoth’un koruyucuları…”
” Kes şunu. O bizi kurtardı.”
” Kurtardı mı, neyden?”
“Kendimizden” der Rahab son sözlerinde.
Raziel dördüncü kardeşinin de ruhunu bitirir. 
-Dumah ve Raziel: Dumah Raziel’in üçüncü kardeşiydi. Raziel onu Taht odasında bulur, bir domuz gibi mızraklanarak Tahtı’na çivilenmiştir adeta. Raziel mızrakları Dumah’ın gögüsünden çıkararak onu uyandırır, onunla savaşarak ruhunu yutar. 
Kain ve Raziel: Raziel Kain’i Kahin’in mağarasında bularak ona ani bir saldırı düzenler fakat Kain açtığı zaman tünelinden geçerek kaybolur. Raziel onu takip eder.

Sarafan Kalesi
Raziel zaman tüneline girdikten sonra onu Moebius yakalayarak Sarafan Kalesi’ne çeker. (Kral William’ın Kalesi). Raziel ve Moebius’un bulundukları bu oda altı insan gardiyanın öldürüldüğü odadır ve o olayı temsil eden kabartmalar vardır duvarlarda. Moebius ona Kain’i öldürmesi için yardım edeceğini söyler ve Kain’in onu Daire’de beklediğini söyler. 
Fakat ilk önce Raziel’in kaleden çıkması gerekmektedir.
( Raziel’in bulunduğu bu zaman Nupraptor’un henüz lanetini gerçekleştirmediği zamandır)

Kral William’ın Lahidi
“Burası Kain ve William’ın karşılaştıkları yer.”der Raziel. Brada William için bir lahit yapılmıştır ve üzerinde de William’ın kırık kılıcı durmaktadır. Raziel kılıca dokunurak onu elindeki Hayalet-Kılıç’la bütünleştirir. Hayalet-Kılıç artık düşmanlarının ruhlarıyla beslenecektir, aynı Raziel gibi. Raziel bu odayı terk ettikten sonra Moebius William’ın lahidinin üzerine Reaver’ı koyarak kılıca büyü yapar. ( Dikkat!! Reaver değil. Reaver hakkında pek bahsetmemiş olsam da bu kılıc Sarafanın Janos’u öldürerek aldıkları kılıçtır.)

Efsanevi Janos’un Kalbi
Raziel, Janos’un kalbinin nasıl alındığını anlatan bir kabartma görür. “…acaba o, bu kabartmada çizildiği kadar şeytani miydi…?” der. “Onun kalbi varpirizmin yaşam kaynağı olarak bilindiği için insanlar onu Karanlığın Kalbi olarak adlandırmışlar”.der Raziel.

Sarafan Rahipleri
Raziel bu odada ölmüş olan altı efsanevi Sarafan’ın resimlerini görür Yani kardeşlerinin ve kendisinin…

Kain ve Raziel
Raziel Sütunlar’ı keşfeder. Kain onu orada beklemektedir. Kain’in Razieli getirdiği bu noktada Nupraptor lanetini gerçekleştirir ve Sütunlar Raziel’in gözleri önünde simsiyah olur.
“…Bunu görmeni hep istemiştim Raziel. Nupraptor bütün gardiyanları lanetledi beni de dahil…” der Kain ve konuşmasına devam eder. Kain konuşmasından sonra ortadan kaybolur.
(Çok kısa anlatacağım demiştim)

Elder God
Burası Sütunlar’ın yer altında kalan kısmıdır. Raziel burasının insanlar tarafından yapılmadığını farkeder. Bu odanın duvarlarındaki kabartmalarda; Sütunlar’ın yaradılışını, Hylden Laneti’ni ve Kanatlı bir kişinin Reaver’ı tuttuğunu temsil eden resimler vardır.
“…orada gördüklerinin hepsi yalan Raziel. Sadece yok olan bir ırkın son yakarışları…” der Elder God………….

Vorador’la Tanışma
Raziel bu bataklıkların içinde Moebius’un zaman makinilarından birini bulur fakat onun içine girmeyi başaramaz çünkü makinanın kapısı hava elementiyle mühürlenmiştir.Raziel bataklıklardaki bir sığınakta Vorador’la tanışır. Vorador ona asırlar önce Sarafan’ın yaptığı kıyımı şimdi Moebius’un yaptığını söyler( vampir katliamı). Raziel ona kendisinin cevaplar aradığını söyler. Onun sorularını yanıtlayabilecek tek kişinin Janos olduğunu ve aynı zamanda onun Sarafan tarafından öldürüldüğü için cevepları da kendisiyle beraberinde götürdüğünü söyler Vorador ona. Bu Raziel için sorun değildir çünkü Kahin Moebius’un zaman makinası vardır.

Tekrar Sarafan Kalesinde
Raziel Kale’ye geri döndüğünde Kain onu William’ın lahidinin orada beklemektedir. Kain lahidin üzerindeki kılıcı Raziel’e sunar. Raziel kılıcı eline aldığında onu bir daha bırakamaz ( Moebius’un yaptığı büyüden dolayı) ve kılıcı kullanarak Kain’i öldürür. (William Nemesis olur)
Raziel Moebius’un yanına giderek onu Janos’un zamanına göndermesini söyler. Moebius Raziel’i onu Reaver’la birlikte istediği zamana gönderir. Fakat Raziel Moebius’un tuzağına düşmüştür. Kaleden çıkamaz ve kendi geçmişiyle yüzleşir. Kardeşlerinin Sarafan halleriyle karşılaşır ve sonunda kendisiyle. Raziel, Sarafan Raziel’i öldürür, Reaver Raziel’in kontrolünden çıkarak kendisine batar. Hayalet-Kılıc Reaver’ın üzerinden akarak Raziel’in içine girer.( Hayalet-Bıçak öldürdüğü kişinin ruhunu yutar.) Fakat Hayalet-Kılıc kendi ruhunu yutmatığı için Raziel Reaver’ın içine hapsolur. Ve Reaver, Soul Reaver olur. Moebius kılıcı alarak kendi zamanına döner ve onu Kral William’a hediye eder. Ve bütün bu tarih yeniden yaşanır. Ta ki dönüp dolaşıp Kain ve Raziel’i William’ın lahidinde karşılaştırıncaya dek. 

Kain Raziel’e Reaver’ı sunar. Raziel kılıcı eline aldığında onu bir daha bırakamaz ( Moebius’un yaptığı büyüden dolayı). Kain’in burada Raziel’e yaptırmak istediği kaderin kısır döngüsüne karşı gelebilmesidir kendi hür iradesiyle. Sonunda Raziel bunu başarır. Bu karşılaşmada Kain sağ kalmayı başarır ve tarih değişir. Raziel Kain’i öldürmediği için Moebius’un büyüsü bozulur, Raziel’in eli kabzadan kurtulur. (Kain, Raziel’in peşini bırakmayacaktır, onu korumak için)

Moebius Bu Olasılığı Da Düşünmüştü
Raziel Moebius’un yanına giderek onu Janos’un zamanına göndermesini söyler. “…ne yaptın sen, fırsatın varken neden Kain’i öldürmedin…” der Moebius ona. “…onu öldürmek o kadar önemliyse kendin yap, şu makinayı çalıştır ve unut beni…” der Raziel. Fakat Moebius onu geçmişe değil de geleceğe gönderir Hava elementini alması için (bu element onu aynı zamanda Janos’un sığınağına da gönderecektir. Tabi Kahin’in bunu yapmasının bir başka nedeni de Raziel’i Kain’i öldürmesi için ikna etmektir.))

Kahin Moebius’un Ruhu 
Kain kurban olmayı reddetmiştir. Nosgoth artık yokolmaya mahkumdur. Raziel, Kain’in Moebius’u öldürmesinden bir asır sonrasına gelmiştir. Her tarafı korkunç yaratıklar istila etmiş ve Moebius’un vampir avcıları onun başlattığı vampir temizliğini sürdürmektedir. Raziel kalenin içinde ilerlerken Moebius’un heykelini görür. Heykelin elinde Vorador’un kellesi vardır.Raziel yoluna devam ederken Moebius’un ruhuyla karşılaşır. Moebius onu ikna etmeye çalışır fakat başaramaz.

Yıkık Sütunlar’daki Ruh
Raziel kırılmış Sütunlar’a vardığında Ariel’ın ruhunu görür. Ariel’ın yakarışları faydasızdır.Raziel Ariel’la konuşur. Ariel ona Kain’in ölmesi gerektiğini söyler fakat Raziel onu dinlemez…..

Elder God
Raziel yer altındaki Daire’ye vardığında Elder God ona fena kızmıştır.:)) Fakat Raziel onu da dinlemez. 

Gökyüzüdağları
Raziel bu bölgeye geldiğinde dağların arasındaki Janos’un sığınağını görür, sığınak harabe olmuştur. (bunu biliyorsunuz zaten) 
Aniden Kain belirir ve Raziel’in yanına gelerek onunla konuşur. Kain’le Raziel’in bu konuşmalarında Kain ona dikkatli olmasını ve geçmişe giden yolu kendisinin bulması gerektiğini söyler….Raziel Hava elementini bularak bataklıktati zaman makinasının kapısını açmayı başarır. Onu kullanarak kendisini Janos’un zamanına gönderir.

Janos Audron’la Tanışma 
Raziel zaman makinasından dışarı çıktığında her tarafta Sarafan askerlerinin bayraklarını görür ve onların kazıklara diktiği vampirleri. Raziel Gökyüzüdağları’na giderek sığınağa girmeyi başarır. Sığınağın zirvesine ulaşarak kapıdan içeri girer ve kanatlı bir vampir görür. O, kabartmada yansıtılan silüete ve efsanelerde anlatılan yaratığa hiç benzemiyordu. Janos bu tabirlerden daha çok; meleksi ve de güzeldi. Janos Raziel’i görünce şaşırır. Çünku o Raziel’i mahvolmuş bir halde göreceğini ummuyordu. Janos, Raziel’e Reaver’ı sunar Raziel kılıcı tam alacakken kapı kırılır ve içeri altı Sarafan girer. (Sarafan’ın sığınığa saldırışı) 
Janos Raziel’i elementli bir odaya gizletir. Raziel Ateş elementini alarak kapidan dişari çiktiginda Janos yakalanark baglanmiştir. Bir Sarafan Rahibi Janos’un başucuna geçerek kendisi için özel yapilmiş biçagi kullanarak Janos’un gögüs kafesini yarar, kaburgalarin arasindan atan kalbi eliyle yakalayarak Janos’un bedeninden ayirir. Janos’un çigliklari siginagin içinde yankilanir. Raziel oraya geldiginde Sarafan Rahibi onu görür. Raziel kendisine bakarak hayretler içinde kalir. Janos’un katili kendisiydi.
“…Raziel, gitmemiz lazım; yoksa bu şeytan(Janos) burayı başımıza yıkacak…” der Dumah, Sarafan Raziel’e.
“…Kılıcı unutmayın…” der Sarafan Raziel ve sığınağı terkederler.
Raziel, Janos’un yanına geldiğinde Janos ona kılıcı mutlaka almasını söyler ve ölür. Çünkü kılıç olmadan umut da yoktur. Raziel, onlraın kaleye gideceğini tahmin ederek peşlerinden gider.

Tekrar Aynı Hata
Raziel kaleye girdiğinde (Sarafan Kalesi) orada, bir odada Reaver’ı bulur. Moebius ve Malek Raziel’in bulunduğu odaya gelir…
“…evet Raziel, sonunda yine karşilaştik….”der Moebius
Raziel onu öldürmek için hamle yaptığında Malek onu engeller…
“…ben bir Zaman Gardiyanı’yım seni ahmak. Senin yapacağın ve yapmayı daha düşünmediğin hareketlerini ben önceden bilirim…” der Moebius ona
“…peki bunu da biliyor muydun?” der Raziel ve Reaver’ı alır.
Moebius gülerek “Tekrar aynı hata.” der.
O anda çığlık atan altı gardiyanın sesi yankılanır. Vorador kaleye gizlice girmiştir. 
Gardiyanların attığı feryatlar arasından gülen Vorador:
” Çağırın o köpekleri, onlar sizin cesetlerinizi koklayacaklar” der. 
Malek onlara yardım için Moebius’tan izin istediğinde Moebius onu engeller.
“..hayır Malek, bizim için asıl tehlike şu anda karşımızda…” der ve yavaşça odayı terk ederler.
Raziel kılıcı eline aldığında onu bir daha bırakamaz (Moebius’un yaptığı büyüden dolayı). Kardeşlerinin Sarafan halleriyle karşılaşır ve sonunda kendisiyle. Raziel, Sarafan Raziel’i öldürür Reaver Raziel’in kontrolünden çıkarak kendisine batar. Hayalet-Kılıc Reaver’ın üzerinden akarak Raziel’in içine girer fakat Kain gelerek Reaver’ı Raziel’in içinden çıkarır ( Raziel’ı koruyacağını söylemiştim). Tarih değişir…

“…anlıyorum ki, ben bu kaderimden asla kurtulamam. Fakat onu erteleyebilirim…” der Raziel ve Kain’in kolları arasından akarak Ruhani Boyuta düşer…

Fakat Kahin Bu Olasılığı Da Düşünmüştür….O da Soul Reaver 3’te

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu