Oyun Haberleri

Koronavirüs, Steam’in yeni bir rekor kırmasına daha olanak sağladı

Steam’den yeni bir rekor haberi daha geldi. Tabi ki bu rekorun en büyük sebebi Covid-19 adıyla da bilinen Koronavirüs Salgını oldu. Salgının sebep olduğu karantina, birçok oyun severin evde kalmasına ve bir çoğunun da oyun oynamasına sebep oldu. İşte bu durum doğal olarak Steam’in rekor kırmasına da sebep olmuş.

Koronavirüs, Steam’in yeni bir rekor kırmasına daha olanak sağladı

Steam istatistiklerine baktığımızda sistemin geçtiğimiz günlerde kırılan rekorunu egale ettiğini göryoruz. 30 mart 2020’de Steam 23 milyondan fazla oyuncu ile sistemde online olan en fazla oyuncu sayısı bakımından rekor kırmıştı. Bu rekor üzerinden fazla zaman geçmeden yeni rakamlar ve dolayısı ile rekor da ortaya çıkmış oldu. 24.157.126 oyuncu sayısı ile bu rekoru egale eden Steam, muhtemelen ilerleyen günlerde bu konuda daha fazla oyuncu sayısına da ulaşacağa benziyor.

Oyun severlerin en çok vakit geçirdiği oyunlara baktığımızda ise sıralamanın tepesinde tabi ki Counter Strike: Global Offensive‘i görüyoruz. CS’ı Dota 2 ve PUBG gibi oyunlar takip ediyor. 4. sırada ise Pazartesi günü çıkan Mount & Blade II: Bannerlord bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu