Sinema/TV - Haberler

Vizyondakiler

Kaptan Amerika: Kış Askeri (Captain America: The Winter Soldier)

Anthony Russo ve Joe Russo’nun yönettiği film Marvel’ın harikalarından biri. Kaptan Amerika’yı, Yenilmezler ile birlikte New York’ta yaşanan dehşet verici olayların ardından Washington D.C.’de huzur içinde yaşarken ve modern dünyaya uyum sağlamaya çalışırken buluyoruz. Aksiyon ve macera türünde vizyona giren Kaptan Amerika: Kış Askeri, bizleri zorlu bir düşmanla tanıştırıyor.

Rio 2

Kuşlarla arası iyi olan kaç kişi var bilmiyorum ancak Rio 2’yi izledikten sonra onlara hayranlık duymadan edemeyeceksiniz. Carlos Saldanha’nın yönettiği animasyon Rio 2, gerek yaptığı göndermeler, gerekse güldüren esprileriyle oldukça eğlenceli bir film olmuş. 10 Nisan tarihinde Beyazperde.com’un düzenlediği ön gösterim, birbirinden ilginç içeriklerle tanışmamı sağladı.

Buz Devri’nden tanıdığımız ünlü yönetmen Carlos Saldanha; Jake T. Austin, Jesse Eisenberg, Anne Hathaway, Jemaine Clement ve Leslie Mann gibi isimlerle çalışmış. Bir çocuk filmi olarak değerlendirilen Rio 2, evcilleştirilmiş bir Makav kuşunun hikayesini anlatıyor. İlk filmimizde uçmayı dahi bilmeyen Mavili (Blu), evlenmiş, çoluğa çocuğa karışmış ve üç tane birbrinden sevimli yavrusu olmuştur. Güzel eşi Harika (Jewel) ile normal bir hayat sürerken, kendisini ilginç bir maceranın içerisinde bulur. En yakın arkadaşı ve sahibi Linda, eşi Tulio ile birlikte normalde soyu tükenmiş olarak düşünülen mavi başka bir makav keşfetmiştir. Harika’ya göre çocukları özgür ve vahşi yaşama alışmalıdır, Mavili ise bunun tam tersi evcil ve rahat yaşamı tercih eder. Linda ve Tulio’nun bu keşfini televizyonda izleyen mavi çift, kendilerini Amazon’un derinliklerinde bulmuştur. Aile, alışık olmadıkları bu vahşi hayatta kendilerini bekleyen her türlü değişikliğe uyum sağlamayı öğrenmek zorunda kalacaklardır.

Brezilya doğumlu bir yönetmen olan Carlos Saldanha, Rio ve Rio 2 filmlerini çocukluk anılarından esinlenerek hazırlamış, doğal olarak ortaya oldukça farklı bir film çıkmış. Her ne kadar 51 yaşında hayata veda eden Don Rhymer’ın kaleme aldığı son senaryo olsa bile, filmin yapımcılığını üstlenen Blue Sky Stüdyoları, Epic filminde de kendisini göstermeyi başarmış.

Animasyonun en ilgi çekici noktalarından biri Cats Müzikaline ve tabii ki futbola yapılan gönderme, ayrıca Türkçe dublajında karşılaştığımız şarkılar gerçekten eğlenceli. Adım başı şarkı söylemek yerine, araya serpiştirme fikri çok daha başarılı olmuş. Bu aralar birçok animasyonda denk geldiğim tek şey; duyguların notalarla birlleşmesi. İnsan biraz aksiyon görmeyince, sanki animasyon değil de müzikal izliyormuş gibi hissediyor.

Hayaletli Ev (Haunter)

Vincenzo Natali’nin yönettiği film, gerilim ve korku türüyle ön plana çıkıyor. Film bizi 16 yaşındaki bir kız olan Lise ile tanıştırıyor. Doğum gününe bir gün kala hayatını kaybeden Lisa, bir ölümsüz olur. Ailesiyle birlikte ölen genç kız, o günü hergün defalarca tekrar tekrar yaşamaktadır. İlerleyen günlerde Lisa bir varlık tarafından izlenildiğini hissetmeye başlar. Lisa evin bir zamanlar genç kızları kaçırıp kalıntılarını gizli bir kalorifer dairesine saklayan seri katile ait olduğunu öğrenir. Bu katil ölünce, “Haunter” olmuştur; yani yaşayanları ele geçirme yeteneğine sahip güçlü ve kötü bir ruh.

Büyük Budapeşte Oteli (The Grand Budapest Hotel)

Filmimiz iki savaş arasındaki dönemde ünlü bir Avrupa otelinde kapı görevlisi olarak çalışan Gustave H ile lobi görevlisi Mustafa’nın arkadaşlık hikayesine odaklanıyor. Başrollerde; Ralph Fiennes, Tony Revolori, F. Murray Abraham, Adrien Brody ve Tilda Swinton yer alıyor. Yönetmen koltuğunda ise Wes Anderson oturuyor.

Hayat Sana Güzel

Murat Şeker’in yönettiği Hayat Sana Güzel bzileri, İstanbul’un büyük inşaat şirketlerinden birisinin sahibi olan Azmi ile tanıştırıyor. Kendisi Güneydoğu Anadolulu toprak ağası çok zengin bir ailenin oğludur. Evli ve alışveriş delisi bir karısı vardır. Azmi’nin baş edemediği sürekli kabusu “ölüm korkusu “dur. Bu yüzden etrafındaki herkesin hayatını cehenneme çevirir.Tahlil sonucunu öğrenmeye gittiğinde ise 2 aylık ömrü kaldığını öğrenir ve şok geçirir. Kendisine cennet kapılarını açmak için hazırlıklar yapmaya başlar. Etrafındakiler ise ondaki değişikliklere anlam veremez.

Hızlı ve Korkusuz (Vehicle 19)

Mukunda Michael Dewil’ın yönettiği gerilim filmin başrol oyuncuları;  2013 Aralık ayında hayatını kaybeden Paul Walker, Kate Tilley, Leyla Haidarian, Gys De Villiers ve Tshepo Maseko yer alıyor. Gezgin bir yabancı, seyahate çıktığı şehirde bir araba kiralar. Fakat kimin olduğunu bilmediği bu araba yerel polisle başına büyük işler açacak, dahası yozlaşmış emniyet-güç ilişkilerini ortaya çıkartacaktır.

Joe

David Gordon Green’in yönettiği filmin başrollerinde; Nicolas Cage, Heather Kafka, Tye Sheridan, Sue Rock ve Ronnie Gene Blevins yer alıyor. Dram türünde vizyona giren film, Vurdumduymazlığıyla bilinen Joe, Gary’de farklı bir şeyler olduğunu hisseder: Kararlılık, bozulmamışlık ve Joe’nun artık inanmadığı bir direnç duygusu ancak Gary, üstesinden gelemeyeceği güçlükte bir tehlikeyle karşı karşıya geldiğinde Joe’dan yardım ister.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu