Oyun Haberleri

Playstation 3’e özel hayal kırıklıkları

Hiçbirimiz PlayStation 3’ün muhteşem oyunlara sahip olduğunu inkar edemeyiz. Bu dönemde olmasada özellikle yakın geçmiş zamanda oldukça önemli oyunları peşpeşe oynama fırsatımız oldu. Sonuç olarak gün geçtikçe daha iyi oyunlar PlayStation 3’ümüzde yerini alıyor diyebiliriz. Fakat çıkan her “PlayStation 3 Exclusive!” oyun, ağızda aynı tadı bırakmıyor. İşte sizin için seçtiğimiz beş en kötü exclusive oyun.

SOCOM: Confrontation

Bir SOCOM oyununun dümdüz yere çakılacağını kim tahmin edebilirdi? Slant Six’in elinden çıkan oyun, içerdiği tonlarca hata ve bozuklukla bizleri delirtmeyi başarmıştı. Slant Six’in şu anda Resident Evil: Operation Racoon City üzerinde çalıştığını da hatırlatırız.

Lair

Lair aslında çıktığı dönemde ortalığı sallaması gereken bir oyunken, inanılmaz ara demolar ile göz boyamaya çalışmıştı. Fakat bu demoların bile içerdiği grafiksel hatalar, yırtılmalar, iç içe geçmelerle izlediğiniz, oynadığınız oyundan sizi soğutmaya yetti.

Haze

Bu oyun Halo katili olarak şişirildi de şişirildi. Hele ki oyun Xbox 360 için iptal edilip de PS3 Exclusive! hale geldiğinde hepimiz onu PlayStation 3’ün Halo’su olarak taçlandırmaya hazırdık. (Halası der gibi oldu ama idare ediverin) Arkasında Free Radical gibi yaratıcı fikirlere sahip bir yapımcı olduğundan beklentilerimiz çok büyüktü. Oyun iyi olmalıydı. Ne yanlış gidebilirdi ki? İğrenç bir yapay zeka ile kombine edilmiş iğrenç bir senaryoyu(daha doğrusu senaryoyu anlayabilen oldu mu bilemiyoruz), inanılmaz zor ve kullanışsız oyun mekanikleri ile birarada önümüze sunduklarında nelerin yanlış gidebileceğini anladık. Oyun bırakın Halo katili olmayı, dalga geçilmekten öteye gidemedi.

Genji: Days of the Blade

Genji: Days of the Blade, piyasaya sürüldüğünde nasıl bu kadar kötü bir oyun yapılmış olabilir diye insana sordurtacak cinsten bir oyundu. Oyuncunun ilgisini çekecek herhangi bir özellik barındırmaması oldukça ilginçti. Kontrollerin aptalca hatalarla size oyunu oynatmamaya yemin etmesi, oyunun haritalarının saçmalık derecesinde karışık ve derin olması, kısacası oyunun bir “çöp” olması söz konusuydu. Belki bu yazdıklarım objektif bir bakış açısı gibi gelmeyebilir ama oyunu teknik anlamda bile ele alırsanız her açıdan nasıl battığını anlayabilirsiniz. Oyunun dizaynının her noktası hatalı ve kötü, hantal dövüş sisteminin rahat kullanılamaması, insanın midesini bulandıran bakış açıları ve sanki zekasızlar için hazırlanmış bulmacalarıyla, harika bir oyundu(!) Genji: Days of the Blade.

Last Rebellion

Bu proje, Hitmaker’ın son iddialı projesiydi belki de. Fakat onların cenaze törenine dönüştü desek yeridir. Çünkü oyun tam anlamıyla “kötü” idi. Aslında en çok etrafını saran abartılar ve şişirilmekten çekti Last Rebellion ne çektiyse. Beklentiler o kadar büyüdü ki eminiz oyun yapımcıları bile ne yapacaklarını şaşırdılar. Hani elle tutulur hiç bir yanı olmadığından pozitif bir cümle kurmak bile imkansızdı oyun için. Hatta last Rebellion o kadar kötüydü ki, PlayStation 3 değil de PlayStation 2 için piyasaya sürülmüş olsaydı, o konsol için bile oldukça kötü bir oyun olarak tarihin tozlu sayfalarında yerini alırdı eminim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu