Oyun Haberleri

Dakika dakika Sony S1 ve S2 Tablet tanıtımı

Mobil pazarında güçlü adımlar atacağının sinyalini uzun
zamandır veren Sony, nihayet merakla beklenen yeni cihazlarını tanıttı. Üstelik
biz bir tablet beklerken, Sony’den iki farklı tablet geldi; S1 ve S2. Hızla
büyüyen tablet pazarına sonradan giriş yapan Sony’nin hedefi büyük; 2012
yılında Apple’ın hemen ardından 2. sırada yer almak. İşte Sony Tüketici
Elektroniği Grubu Başkan Vekili Kunimasa Suzuki’nin gerçekleştirdiği tablet
tanıtımından dakika Sony S1 ve S2 notları:

– Toplantı öncesi konuşmaların Japonya saatiyle 12:50’de
başlayacağı açıklandı. Bu sırada davetliler yerini aldı ve çoğunun elinde
gözlenen iPad, Sony’nin zorlu bir yola çıktığını hatırlattı.

– PlayStation toplantısında, yeni nesil portatif oyun
konsollarının duyurusu yapıldı. Birkaç dakika sonra, “PlayStation Şefi” Kaz Hirai yerini aldı ve 11 Mart Japonya depremi
ile ilgili kısa bir konuşmanın ardından, konu PlayStation’a geldi.

– PSN ile ilgili konuşma sırasında, yapılan sanal saldırılara ve PSN’in kapanmasına değinilmedi. Hirai’nin konuşmasının ardından sözü ev sahibi Kunimasa Suzuki aldı.

– Ekranda “Uniquely Sony” (Eşsiz Biçimde Sony) yazısı belirdi. Tanıtılacak tabletlerin Google Android 3.0 kullanacağı belli oldu.

– Suzuki, Android Honeycomb mobil işletim sisteminin tablet bilgisayarlara özel olarak geliştirildiğini ve iki Sony tablet modeli hazırladıklarını açıkladı: ev kullanımı için S1 ve mobil kullanım için katlanabilir model S2.

– Öncelikle S1 tanıtıldı; üst kısmı eğimli olan cihaz, katlanmış bir dergiye benziyor. Sony, tabletin önünde ve arkasında kameralar olduğunu belirtti. Tegra 2 işlemci kullanacak olan S1’in bir kenarı daha kalın olacak.

– Hızlı ve pürüzsüz bir dokunmatik panele sahip S1’in kullanıcıları, Network Connection özelliği sayesinde Sony’nin Qriocity servisini kullanarak video içeriklerine erişebilecek.

– Müzik servisini tanıtmak için Ke$ha’nın Tik Tok şarkısı kullanıldı.

– Sony, Windows Mobile 7 işletim sistemini anımsatan yeni arayüzü tanıttı. PlayStation 1 oyunlarını oynatabilen ilk PlayStation Certified nişanlı tablet Sony S1 olacak.

– S1’in cihazlar arası bağlantı özelliği sayesinde, Sony’nin pek çok ürününü bu tablet ile uzaktan kumanda etmek mümkün olacak.

– Suzuki katlanabilir model olan S2’yi cebinden çıkardı. İstiridye kapaklı S2 tablet, 5,5 inç ekrana ve yine bir Tegra 2 işlemciye sahip.

– Sony, S2’yi sosyal ağlara akıllı telefonlardan daha kolay erişebileceğiniz bir cihaz olarak tanımlıyor. Facebook ve Twitter güncellemeleri tek bir akışta gösteriliyor ve bu yeni tür bir sosyal ağ iletişimi sağlıyor.

– Sony, cihazların fiyatları ve 3G kullanıp kullanmayacağı konusunda henüz bilgi vermedi.– Katlanabilir S2’nin çeşitli durumlarda ekran kullanımı gösteriliyor; oyunlarda dokunmatik tuşlar altta, aksiyon üstte olacak. E-postalarda ise posta kutusu altta, mesaj metni üstte yer alacak.

– Sony her iki tableti de Sonbahar 2011’e yetiştirmeyi planlıyor.

– Son olarak yeni bir cihaz daha tanıtıldı; kayar kapaklı FreeStyle Hybrid adında bir Vaio PC. Bu ürünün resmi duyurusu ise yakın bir gelecekte yapılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu