Oyun Haberleri

Gamescom’dan Future Soldier notları

Ubisoft alanındaki ardı ardına gösterimlerden sonuncusu Ghost Recon: Future Soldier’dı. Araya Farcry 3 girmiş olmasına rağmen hala Assassin’s Creed: Revelations etkisinden kurtulamamışken, Fransız aksanlı İngilizce’nin en yoğununa maruz kaldım. Neyse ki benim girdiğim session’daki diğer iki basın mensubu da Fransız çıktı, sunuma Fransızca devam ettik.

Yalan söylemeyeceğim, Ghost Recon’un o masmavi arayüzünün kendini tekrar etmesinden oldukça sıkıldım. Serinin teması buz mavisi olabilir eyvallah ama biraz daha derive etmelerini bekliyor insan. Yine de Future Soldier bu konuda biraz daha minimal davranmış, çok dikkat çekmiyor.

Oyun bir ila dört kişi arasında co-op olarak oynanabiliyor, katıldığımız demoda da iki kişi olarak gösteriliyordu oyun. İzlediğimiz bölüm Afrika’nın güneyinde bir düşman üssünde geçiyordu ve görevimiz, uçağı ele geçirip içinde ne var ne yoksa (belgeler olur, kara kutu olur) almak. 

Future Soldier aslında bildiğimiz Ghost Recon. Dünyanın en iyi TPS’si olmasa da başından kalkmanız için pek bir sebep yok. Silahlar ve ekipmanınız iyice fütüristik olduğu için ilginç bir atmosferi var oyunun, mesela küçük bir drone ile hem havadan hem yerden keşif yapabiliyoruz. Ki zaten kısmen görünmez olabildiğimizden bahsetmeme gerek yok sanırım.

Serinin yeni oyunu FS’te görevlerde amacınız belli olsa da, gidişatınız dinamik olarak değişiyor. Böylelikle oyundaki gizlilik ve saf aksiyon arasında seçim yapmak durumunda kalıyorsunuz, ki bu denge gayet güzel oturtulmuş. Örneğin Gamescom’daki demodaki görevde o uçağa gizliliğimizi bozmadan girsek, uçak daha üsteyken görevi tamamlamış olacaktık. Ama düşmanlar bizi fark ettiği için ortalık bir anda karıştı ve uçağı havalandırıp kaçmaya başladı. Bunun üzerine uçağın motorlarından birini vurduk ve kalkıştan sonra düşmesini sağladık ve yine görevi başarıyla bitirdik enkaza ulaşıp.

Ekibimiz dört kişilik olduğu için tabi en büyük soru, yapay zekanın yönettiği silah arkadaşlarımızın neye göre hareket edeceğiydi. Bu konuda içinizi rahat tutabilirsiniz, zira yapay zeka tamamen sizin oynayışınıza göre ayak uyduruyor. Silah kişiselleştirme de gayet tadında bir düzeyde, toplam 52 silah ve 49 upgrade var oyunda, varın kombinasyonların sayısını siz düşünün.

Gamescom demosu PS3’teydi, ancak Kinect ile oynarken deneyiminiz biraz daha güzelleşiyor.  Ghost Recon: Future Soldier, Mart ayında PC, PS3 ve Xbox 360 platformlarında piyasada olacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu