Oyun Haberleri

Baldur’s Gate 3’ten yeni bilgiler ve video geldi

RPG severlerin büyük bir merakla beklediği Baldur’s Gate 3 için yeni bilgiler ve videolar gelmeye başladı. Oyunun arkasında yer alan Larian Studios, daha önce söz verdikleri gibi oyuna dair birçok bilgi paylaştı. Bu bilgilerin yanı sıra hem firma hem de basın mensupları tarafından Baldur’s Gate 3’e dair ilk izlenim videoları yayınlandı.

Baldur’s Gate 3’ten yeni bilgiler ve video geldi

Larian Studios tarafından yapılan açıklamaya göre Baldur’s Gate 3, firmanın şimdiye kadar yapmış olduğu en büyük proje olacak. Serinin köklerine mümkün olduğunca sadık kalındığı açıklandığı gibi oyunun keşfetme, oynanış ve etkileşim kurma gibi konularda eşsiz özelliklere sahip olacağı da vurgulanmış. Oyunun sinematik videosu şu şekilde;

Baldur’s Gate 3 ile ilgili yapılan açıklamalara baktığımızda ise oyunun özellik anlamında altı çizilen birçok olgusunun olduğunu da görüyoruz. Firma Baldur’s Gate 3’ün tamamen yeni nesil bir deneyim sunacağını ve grafik motoru olarak Divinity 4.0 kullanıldığını açıkladı. Oyunda yer alan sinematik diyalogların 1.5 milyon kelimeden fazla olduğu belirtiliyor. Hem tek başınıza hem de multiplayer modunu tekrar tekrar oynadığınızda Baldur’s Gate 3’ün paralel ilerlemeyeceği ve değişken bir yapısı olduğu da gelen bilgiler arasında. Açıklanan diğer bilgi ve özellikler ise şu şekilde;

– Oyunda dinamik müzikler kullanılacak. Bu müzikler savaş anlarını, bulunduğunuz durumu ve hikayeyi pekiştirecek yapıda olacak.

4 kişilik online co-op imkanı sunacak olan Baldur’s Gate 3’te aynı zamanda 2 kişilik split-screen moduna da yer verilmiş.

100 saatlik bir oynanış süresine sahip olan oyunda yüzlerce farklı lokasyona yer aldığı belirtiliyor.

– Şu an için 15 Dungeons & Dragon sınıfı ve alt sınıfı oyunda yer alıyor. Bunun yanı sıra 8 farklı tür olacağı ve dahasının geleceği de belirtilmiş.

– Takım arkadaşlarınız ile ilişkilerinizin önem teşkil edeceği oyundaki tur tabanlı dövüş sisteminde de önemli yenilikler karşımıza çıkacak. Bu dövüş sisteminin yeni nesil bir sistem olduğu belirtildiği gibi çizgisel olmayan bir gizlilik aksiyon dinamikleinin de oyunda yer alacağı söyleniyor.

Son olarak oyunun yaş sınırlandırmasının 17+ olduğunu, yani yetişkinlere özel bir oyun olduğunu da belirtelim. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu