Oyun Haberleri

GTA V’in PC’ye çıkacağını gösteren 10 kanıt!

GTA V, PC’ye çıkacak mı, çıkmayacak mı? Rockstar neden bir açıklama yapmıyor? Daha öncesinde ortaya çıkan dedikodular ne kadar doğru? Bu sorular oyuncuların beyinlerini yiyip duruyor son zamanlarda. Lakin bazen öyle anlar geliyor ki insan o zaman inanmak istiyor. Tıpkı bir forum kullanıcısın 10 madde halinde PC’ye çıkacağını kantılamak istediği bu başlık gibi.

GTA Forum kullanıcılarından S1LV3R_W0LF’un keşfettiği bulgulardan ortaya çıkan bu durumu kullanıcı şu şekilde açıklamış:

Merlin’in NOTU: Forumdaki çoğu resim internetten kaldırılmıştır!

“Pekala, her şeyden önce şunu açıklığa kavuşturalım ki GTA V’in PC versiyonu ile alakalı pek çok konu başlığı ve dedikodusunu içeren tartışma konuları mevcut. Lakin benim açtığım bu başlığın amacı dedikodular veya PC versiyonunun olup olmayacağı hakkında asılsız söylentilerden ibaret değil.”

“Bahsedeceklerimin hepsi gerçek. Bunlardan daha öncede bahsetmiştim ancak insanlar gözden kaçırdı çünkü çok azı bütün açıklamamı okudu. Bu sefer edindiğim bu bilgileri sadece anlatmak yerine kaynaklarını da açıklıyorum. İşte son seferliğine bu konuyu dile getiriyorum.”

“Burada, GTA V’in yakın zamanda PC için de geleceğini gösteren 10 kanıtı bulabilirsiniz. Bu delillerin bazıları epey zayıf biliyorum lakin bütün hepsini bir araya getirip düşünürseniz aslında ne kadar mantıklı olduğunu anlayacaksınız.”

S1LV3R_W0LF’un gtaforums.com’da yazığı 10 delil ise sırasıyla şöyle:

1- Rockstar, oyunun 2013 baharında konsollara çıkacağını duyurduğu gün  Steam News kısmında da bir haber yazdı, ki eğer konsol oyunları aynı zamanda PC’ye de çıkmayacaksa Steam News’a haber giremezsiniz.

[Resim forumdaki yazıdan kaldırılmış!]

2- Rockstar, bazı test dosyalarını Social Club’a yanlışlıkla attı, ya da belki kovulan bir eski çalışan bunları bilerek yaptı, ardından hemen bir güncelleme yayınlayıp bu dosyaları kaldırdılar. Lakin bu konu hakkında hiçbir açıklama yapmadılar.

3- IGN, Gamespot, Amazon gibi bilindik sitelerin yaptığı sızıntılar/hatalar da bizlere platformlar açıklandıktan sonra bile oyunu bir PC versiyonu olduğunu gösteriyordu. Bazıları bu sızıntıları kaldırırken bazıları kaldırmadı ve dürüst olmak gerekirse IGN, Rockstar’ın merkez binasına gittiği için NDA ya da amabargo hakkında bizden çok daha fazla bilgiye sahiptir. Dolayısı ile firma onlara bu konuda bir uyarı verseydi bu tarz bir şey yapmazlar ve bunun gibi sızıntıları yayınlamazlardı.

4- Rockstar çalışanlarının sızan 2 CV’sinde GTA V üzerinde çalıştıkları ve oyunun PS3, Xbox ve PC versiyonlarının olduğunu gösteriyor.

5- Rockstar’ın destek birimine oyunun sistem gereksinimleri ve teknik yönleri ile ilgili sorular soruluyor ve onlar da sanki oyunun PC’de çalışması için nelerin gerekli olduğunu biliyorlarmış gibi cevap veriyorlar. Halbu ki “Bu konu hakkında bir bilgimiz yok” da diyebilirlerdi.

[Forumdaki resim kaldırılmış]

6- Hepimiz daha önceden ortaya çıkan EB Games Store’daki bu kutuları da biliyoruz.

7- Mağazalardaki GTAV posterlerinde XBox, PS3 ve PC yazıları gözüküyor.

8- Birkaç sene önce bu forumda  Rockstar Toronto yeni GTA’nın PC versiyonuna farklı bir yaklaşımda bulunacağını açıklamıştı ve o zamanlar hala genç olan motorun gerçek kapasitesini o oyun ile bizlere sunacaklarını belirtmişti. Bu yazının tam yerini bulamadım ancak doğru hatırlıyorsam firma ilk yama hakkında bilgi yayınlamış ve karşılığında niye DX10 desteği olmayacağı gibi teknik sorularla karşılaşmıştı.

9- Yine bu forumda elemanın birinden sızıntı bilgiler gelmişti. Bu adam Rockstar için çalıştığını ve oyunun ilk başta 2010’da çıkmasının planlandığını ardından o tarihin 2011’e sonra da 2012’ye sarktığını belirtmiş ve en sonunda tarihin tekrar değiştiğini açıklamıştı. Orada oyunun PC ve konsollar için hazırlandığını söylemiş ve GTA V hakkında linkler dağıtarak yeni GTA’nın APB gibi online bir oyun olması üzerinde çalıştıklarını söylemişti.

Öte yandan bu adam oyunda Albert, Franklin ve Trevor adında 3 karakter olacağı gibi bazı ilginç bilgilere de yer verdi. İşin komik kısmı bunları aylar öncesinden açıkladı, ki biz o zamanlar oyunda 3 karakter olacağını bile bilmiyorduk. Gelen ilk bilgileride birinci karakterin adı  Alberto da Silva ike büyük olasılıkla oyunun çıkış süresi uzadıkça adı da Michael olarak değişti. Bunun yanında o adam haritanın büyüklüğünü GameInformer’ın açıkladığına benzer şekilde açıkladı. Ne yazık ki yazdığı yazının linki forum adminleri tarafından silinmiş. Buradaki en azından bir admin’in Rockstar ile bağlantısı olduğu da biliniyor. Ama neyseki aşağıdaki ekran görüntüsü hala duruyor. Mesajın tarihine dikkat:

Bir diğer resim ise onun Rockstar’ın bir çalışanı olduğu ve oyunun esasında 2012’da çıkmasının planlandığını gösteriyor.

10- Rockstar, Max Payne 3’deki ekibin GTAV için kullanılabilecğeini belirtmişti. Dolayısı ile hem bunu söyleyip hem de PC oyuncularını bu oyunun dışında bırakmaları ne adil ne de mantıklı olacaktır.

Peki henüz neden PC versiyonu duyurulmadı? Benim düşümcem Rocstar özellikle önce konsolların getirisini maksimuma çıkartmaya çalışıyor. Ne de olsa o cihazlar artık hayatlarının “son yılını” yaşıyorlar. Öte yandan GTA IV’te yaptıkları gibi SOny veya Microsoft ile özel bir anlaşma yapmadılar çünkü son GTA oyununda iki firma da öncelikle konsollara çıkması için yapılan anlaşmadan bekledikleri gibi bir konsol satışı elde edemediler. Dolayısı ile PC versiyonunun konsol çıkışından 1-2 ay sonra çıkması muhtemel.

Evet, işte forum kullanıcısın yazıkları bunlardan ibaret. Yazdığı şeyleri detsekleyecek linkler veya resimler şu an için oratlıkta yok maalesef.  Peki siz ne diyorsunuz? Bu bilgiler yeterli mi sizce? Ya da Rockstar hala neden bir açıklama yapmadı?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu