Oyun İncelemeleri

Real Racing 3 (iOS)

Real Racing uzun bir sürenin ardından muhteşem bir geri dönüş yaptı. EA bunun sinyallerini NFS: Most Wanted ile vermişti aslında. Oyuncuların mobil oyunlarda en çok yarış oyunlarından zevk aldığı şüphesiz. Real Racing 3 bu zevki; grafikleri, sesleri, gerçekçi kontrolleri, lisanslı araçları, TSM sistemi ile ikiye katlıyor.

RR3 ile TSM’nin nimetlerinden yararlanmaya başlıyoruz. Milyonları bulan kullanıcıların oluşturduğu bu sistemde yapay zekâ yerine gerçek oyuncular ile yarışıyoruz. Hem de online olmadan (lakin en az 1 kere online olarak oyuna giriş yapmak gerekiyor). Yarış içi hareketlerimiz ve derecelerimiz oyunun sunucularına gönderiliyor. Bu veriler oyuna girerken internet bağlantınız varsa otomatik indiriliyor. Muhtemelen artık EA oyun içi güncellemeleri de bu yöntemle bize sunacak. Bu sayede güncelleme geldiğinde 700 MB aşan verileri tekrar indirmemize gerek kalmayacak.

Araç ve çevre modellemeleri o kadar güzel yapılmış ki PS2’deki birçok yarış oyunundan daha sağlam grafiklere sahip. Aracımızla süratle giderken kontrolden çıkıp bir yere tosladığımız zaman aracımızda parçalanmalar meydana geliyor. Ben çarpa çarpa giderim arkadaş ne olacak demeyelim, çünkü yarış sonrası aracımızı tamir etmemiz gerekiyor. Hasar sadece dış görünüşte meydana gelmiyor. Aracımızın yağı, motoru, fren balataları, süspansiyonları, lastikleri de belli bir yarıştan sonra deforme oluyor. Ekstradan bir de bunları tamir ettiriyoruz. Aracımız tamir edilirken malesef o aracı kullanamıyoruz. Bir süre beklememiz gerekiyor. Gerçek bir sürüş keyfini yaşattığı oyunun isminden belli zaten.

Bu sesler ne böyle, Nascar’dayız sanki. Aracın ve çevrenin sesleri çok gerçekçi yansıtılmış. Öyle bir atmosfer yaratıyor ki bu sesler, sizi oyunun içine hapsediyor.

EA müzikleri de es geçmemiş. Yarışırken sizi gaza getirecek müzikler. Sırf sevdiğimiz parça çalıyor diye 1. bitirdiğimiz yarışı bir daha oynadığımız oldu.

Sağa sola çevir. Upps!
Kocaman iPad ile bu kontrolde oynamak biraz zor olabiliyor. Belli bir süreden sonra ellerimiz ağrıdı. iPad mini ve iPhone için ideal bir yöntem aslında bu. Gerçi bu da sorun değil. Kontrol seçeneğimiz kısıtlı değil. Ekrana dokunarak da aracımıza yön verebiliriz. Asistan modunu açarak, virajlarda aracımızın otomatik yavaşlamasını da sağlayabiliriz.

Yarış yarış yarış.
Boşuna mı bunca çaba? Seviye atlayalım o zaman. Seviyemizi de atladık ee o zaman size GOLD hediye edelim. Artık bu GOLD’lar ile ne yapacağınız size kalmış. İster arabanızın rengini değiştirişiniz, isterseniz de aracınıza yükseltme yapabilirsiniz. Yükseltmelerden bahsedecek olursak 4 adet ana yükseltmemiz mevcut. Bazı araçlar için yükseltmelerin sayısı artabiliyor.

Bunlar kendi aralarında paket paket ayrılıyor. Bir önceki paketi açmadan 2. paketi açmak maalesef mümkün değil. Basıyoruz parayı motorumuzu geliştir diyoruz, diyoruz da bir süre beklememiz gerekiyor. Beklemek istemezsek goldlarımızı kullanıp hemen yükseltme de yapabiliriz.

Yarışlar ve araçlar Class’lara ayrılmış durumda. Bir önceki bölümü tamamlamadan diğer araçların bulunduğu bölümlere geçemiyoruz. İlerledikçe o bölümün sunduğu araçlarını satın almamız gerekiyor, yoksa yarışamıyoruz. 8 farklı yarış türünde birçok bölüm bulunuyor. Saatlerce farklı parkurlarda yarışabilme olanağı sunuyor.

Araba Markalarımız;
Audi, Bmw, Bugatti, Dodge, Ford, Koenigsegg, Lamborghini, Mclaren, Nissan, Pagani, Porsche, SRT

Hepsi de lisanslı, birbirinden güzel dizayn edilmiş toplamda 46 araç. Seç beğen al. Tabii önce finans durumunuza bakmanız lazım. Paramızın yetmediği yerde para da satın alabiliyoruz nasıl mı? İn-app ile.. Birçok oyuncunun bu özellikten memnun kalmayacağını tahmin ediyoruz.

Birçok lisanslı araçların olduğunu söyledik. Ancak bu araçları hemen açmak için bir de ücret ödememiz gerekiyor. Oyun her ne kadar ücretsiz görünse de “in-app” ile ücret ödeyerek, araçları ve yükseltmeleri açabiliyoruz. Bu bize biraz pahalıya patlayabiliyor. Örneğin Racing Spec Collector’ı satın almak için 24.99$ ödeme yapmamız gerekiyor. Gerçi konsollardan alışkınız oyun içi eklenti satın almaya ama ne de olsa bu bir mobil platform oyunu. İnsan, keşke oyun 4.99$ olsaymış da araçlar ücretsiz olsaymış diyor.

Genel olarak bakacak olursak RR3 piyasadaki en iyi yarış oyunu olmaya aday. EA’nın güncellemelerle yeni araçlar ve yarışları bize sunacağını umut ediyoruz.

Hepinize keyifli yarışlar dileriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu