Makale

World of Warcraft Tarihi – Alliance ve Horde 4

Dördüncü bölüm “Alliance ve Horde“a geçtiğimiz World of Warcraft tarihi devam ediyor. Bu hafta bölümün dördüncü kısmı olan “Ork’ların Rehaveti” ile “Yeni Horde” isimli bölümleri okuyacağız.

Önceki bölümlere buradan ulaşabilirsiniz:

World of Warcraft Tarihi – Mitler 1: Yaratılış & Titanlar ve Sargeras’ın İhaneti
World of Warcraft Tarihi – Mitler 2: Eski Tanrılar ve Azeroth’un Düzenlenmesi & Dragonflight’ların Görevlendirilmesi
World of Warcraft Tarihi – Mitler 3: Uyanan Dünya ve Sonsuzluk Kuyusu & Kadimlerin Savaşı
World of Warcraft Tarihi – Mitler 4: Dünyanın Ayrılması & Hyjal Dağı ve Illidan’ın Hediyesi
World of Warcraft Tarihi – Mitler 5: Dünya Ağacı ve Zümrüt Rüyası & Soylu Elfler’in Sürgünü & Gözcüler ve Uzun Nöbet
World of Warcraft Tarihi – Yeni Dünya 1: Quel’Thalas’ın Kuruluşu & Arathor ve Troll Savaşları
World of Warcraft Tarihi – Yeni Dünya 2: Tirisfal’in Koruyucuları & Ironforge: Cücelerin Uyanışı
World of Warcraft Tarihi – Yeni Dünya 3: 7 Krallık & Aegwynn ve Ejder Avı
World of Warcraft Tarihi – Yeni Dünya 4: Üç Çekiçler Savaşı & Son Koruyucu
World of Warcraft Tarihi – Draenor’un Kör Talihi: Kil’jaeden ve Gölge Konseyi & Horde’un Yükselişi
World of Warcraft Tarihi – Alliance ve Horde 1: Kara Geçit ve Stormwind’in Düşüşü & Lordaeron İttifakı
World of Warcraft Tarihi – Alliance ve Horde 2: Draenor’un İstilası & Lich King’in Doğumu
World of Warcraft Tarihi – Alliance ve Horde 3: Icecrown ve Donuk Taht & Grim Batol Savaşı

Ork’ların Rehaveti

Aşağıdaki bölüm Warcraft II: Beyond the Dark Portal oyununun kısa bir süre sonrasını anlatmaktadır. Bölüm The Barrens’daki Northwatch Hold’da ve Elwynn Forest’taki Eastvale Logging Camp’ta bulunan “Lethargy of the Orcs” isimli kitaptan alınmıştır.

“Aylar geçmiş ve daha fazla ork tutsak yakalanıp toplama kamplarına yerleştirilmişti. Kamplar kapasitelerini aşmaya başladığında ise Alliance, Alterac Dağları’nın güney düzlüklerinde yeni kamplar inşa etmek zorunda kalmıştı. Sayıları giderek artan kampları düzenli bir şekilde işletmek için Kral Terenas, Alliance uluslarına yeni bir vergi ödeme şartını koydu. Sınır anlaşmazlıkları nedeniyle artan siyasi gerilimin yanına eklenen bu vergiyle birlikte geniş çapta bir huzursuzluk baş gösterdi. Görünüşe göre insan uluslarını, onların en karanlık saatlerinde birlikte tutan kırılgan anlaşma, her an bozulabilirdi.


Kral Terenas

Bu siyasi karmaşanın tam ortasında, birçok kamp yöneticisi ork tutsaklarında huzur bozucu bir değişim olduğunu farketmeye başladılar. Ork’ların kamplardan kaçmaya çalışmaları veya kendi içlerindeki kavgaları zamanla büyük oranda azalmıştı. Ork’lar giderek daha soğuk ve uyuşuk olmaya başlamışlardı. İnanması güç de olsa, ork’lar –ki Azeroth’ta görülmüş en agresif ırk onlardı- savaşma isteklerini tamamen kaybetmişlerdi. Bu garip rehavet, Alliance liderlerini şaşırtıyor ve giderek zayıflayan ork’ların üzerindeki egemenliğini devam ettiriyordu.


Başbüyücü Antonidas

Bazıları bu garip rehavetin sadece ork’lara bulaşan ilginç bir hastalık olduğu yönünde yorumlar yaptılar. Ancak Dalaranlı Başbüyücü Antonidas bu konuda farklı bir hipotez ortaya koyuyordu. Her ne kadar ork tarihi hakkında çok az şey öğrenebilmiş olsa da Antonidas, ork’ların nesillerdir onları sakatlayan şeytani bir gücün etkisinde olduğunu öğrenmişti. Ork’ların Azeroth’un ilk işgalinden de önce bu güçler tarafından yozlaştırıldığını düşünüyordu. Açıkça iblisler ork’ların kanını zehirlemiş ve sonucunda bu yaratıklara doğal olmayan bir şekilde arttırılmış güç, dayanıklılık ve hiddet katmışlardı.”

Devamı için diğer sayfaya geçiniz.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

Antonidas’ın teorisine göre ork’ların toplumsal rehaveti bir hastalık değil, onları korkunç, kana susamış savaşçılar haline getiren geçici warlock büyülerinin ırklarının üzerinden kalkmış olmasının bir sonucuydu. Semptomlar her ne kadar açık olsa da, Antonidas ork’ların durumlarını düzeltecek bir çare bulamamıştı. Antonidas’ın arkadaşı olan büyücüler ve önemli birkaç Alliance lideri de ork’lara bir çare bulmanın düşüncesiz bir girişim olacağını belirttiler. Ork’ların gizemli durumlarını tek başına düşünmek zorunda kalan Antonidas, ork’ların çarelerinin ruhsal bir çözüm olduğunda karar kılmıştı.”

Yeni Horde

Aşağıdaki bölüm Warcraft II: Beyond the Dark Portal oyununun hemen sonrasındaki ve Lord of the Clans romanındaki olayları anlatmaktadır. Bölüm The Barrens’daki Northwatch Hold’da, Stormwind Keep’teki Royal Library’de ve Swamp of Sorrows’daki Stonard’da bulunan “The New Horde” isimli kitaptan alınmıştır.

“Toplama kamplarının başmüdürü Aedelas Blackmoore, tutsak ork’ları hapisane-kalesi Durnholde’dan izliyordu. Özellikle bir ork onun her zaman ilgisini çekiyordu: neredeyse 18 yıl önce bulduğu öksüz bebek ork. Blackmoore genç erkeği ayrıcalıklı bir köle olarak yetiştirdi ve ona Thrall adını koydu. Blackmoore ork’a savaş taktiklerini, felsefeyi ve dövüşmeyi öğretti. Hatta Thrall bir gladyatör olarak da yetiştirilmişti. Tüm bunlar gerçekleşirken yozlaşmış başmüdür, ork’u bir silaha dönüştürmeyi hedefliyordu.


Aedelas Blackmoore

Zor eğitimine karşın genç Thrall, güçlü ve zeki bir ork olmuş ve kalbinin derinliklerinde bir köle hayatının ona göre olmadığını bilir hale gelmişti. Yetişkinliğe doğru ilerlerken, daha önce hiç tanışmadığı –yenilgilerinden sonra çoğu toplama kamplarına götürülmüştü- kendi halkı ork’lar hakkında bilgiler öğrenmeye başlamıştı. Söylentiye göre ork lideri Doomhammer, Lordaeron’dan kaçmıştı ve saklanıyordu. Sadece bir klan gizlice çalışıyordu ve Alliance’ın dikkatli gözlerinden kaçmaya uğraşıyordu.


Durnholde’da tutsak olan Thrall

Becerikli fakat tecrübesiz Thrall, Blackmoore’un hisarından kaçmaya ve kendi türünden diğerlerini bulmaya karar verdi. Yolculukları sırasında Thrall, toplama kamplarını ziyaret etti ve bir zamanlar güçlü olan ırkını ilginç bir şekilde yıldırılmış ve rehavet içerisinde buldu. Aradığı gururlu savaşçıları bulamayan Thrall, son yenilmeyen ork şefi Grom Hellscream’i aramaya başladı.”

Devamı için diğer sayfaya geçiniz.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>

“Durmadan insanlar tarafından avlanan Hellscream, Horde’un bastırılamayan savaşma isteğine tutunuyordu. Kendine sadık olan Warsong klanı tarafından yardım gören Hellscream, kuşatılmış halkına uygulanan baskıya karşı bir yeraltı savaşı vermeye devam ediyordu. Ne yazık ki Hellscream, hiçbir zaman tutsak orkları sarhoşluklarından uyandıracak bir yol bulamadı. Hellscream’in idealizminden ilham alan, duygusal Thrall, Horde ve onun savaşçı geleneklerine güçlü bir empati gösterdi.

Kendi kökenlerini arayan Thrall, kuzeye, efsanevi Frostwolf klanını bulmak için yola çıktı. Thrall, Gul’dan’ın İlk Savaş’ın ilk günleri sırasında Frostwolf klanı tarafından sürgüne gönderildiğini öğrendi. Thrall ayrıca kendisinin, Frostwolf’ların neredeyse 20 yıl önce Gul’dan’ın kendisi tarafından verilen emirlerle öldürülen gerçek şefi, ork kahramanı Durotan’ın oğlu ve varisi olduğunu keşfetti.


Drek’thar

Saygıdeğer şaman Drek’Thar’ın vasiliği altında Thrall, Gul’dan’ın şeytani yönetimi altında unutulmuş olan, halkının tarihöncesi şamanistik kültürü üzerinde çalıştı. Zamanla Thrall güçlü bir şaman oldu ve hakkı olan sürülmüş Frostwolf’ların şefi statüsünü kazandı. Elementler tarafından yetkilendirilen ve kendi kaderini bulmaya yönlendirilen Thrall, tutsak klanları özgür bırakmak ve ırkını şeytani yozlaşmadan kurtarmak için yola çıktı.


Orgrim Doomhammer

Yolculukları sırasında Thrall, uzun yıllardır keşiş olarak yaşayan, yaşlanmış savaş şefi Orgrim Doomhammer’ı buldu. Thrall’ın babasının yakın bir arkadaşı olan Doomhammer, genç ve ileriyi gören ork’u takip etmeye ve ona tutsak klanları özgürleştirmesinde yardım etmeye karar verdi. Kıdemli birçok şef tarafından destek gören Thrall, nihayetinde Horde’u tekrar canlandırmada ve halkına yeni ruhsal bir kimlik vermekte başarılı oldu.

Halkının yeniden doğuşunu sembolize etmek için Blackmoore’un hisarı Durnholde’a geri dönen Thrall, eski sahibinin planlarına son vermek için toplama kamplarını kuşattı. Fakat bu zafer bedelsiz olmayacaktı: bir kampın özgürleştirilmesi sırasında yaşanan çarpışmada Doomhammer düştü.


Warchief Thrall

Thrall, Doomhammer’ın efsanevi savaş çekicini ve siyah zırhını alarak Horde’un yeni savaş şefi oldu. Takip eden aylarda Thrall’ın küçük ama etkili Horde’u, toplama kamplarını harabeye çevirmiş ve Alliance’ın onun akıllı stratejilerine karşı koyma çabalarını boşa çıkarmıştı. En iyi arkadaşı ve akıl hocası olan Grom Hellscream’in yardımıyla Thrall, halkının bir daha hiçbir  zaman köle olmaması için çalıştı.”

Alliance ve Horde bölümünün 4. kısmının da sonuna geldik. Haftaya bölümün 5. ve son kısmı olan “Örümceklerin Savaşı”, “Kel’Thuzad ve Scourge’un Oluşturulması” ve “Alliance Parçalanıyor”u okuyacaksınız. Görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu