Makale

Efsanelerle Bir Gezinti #8

Merhabalar, çılgın sihirdarlar. Bu hafta sizlere Ceyda “DP LilithVentrue” Doğan Karaş, rakibinizi çıldırtan totemler hakkında bilgi verecek.

Kırmızı ve yeşil olan minik şeyler var ya hani, işte onlardan bahsediyorum. 75 altına yeşil olan totemi, 125 altına kırmızı olan totemi alabiliyorsunuz. Gelelim bu totemlerin nereye, nasıl koyacağınıza ve en önemlisi rakibinizi çıldırtacak olan taktiğe.

Destek oyuncularımıza sesleniyorum. Oyunun hemen başında iki keşif totemi (yeşil) ve bir görüş totemi (kırmızı) ile başlarsanız, avantaj sizde demektir. Zira karşı takımın destek oyuncusu öyle bir noktaya totem dikecek ki, onun totemini ancak görüş totemi ile görebileceksiniz. Bu da size onun totemini yok etme olanağı sağlayacak. Sakın yukarıdaki görseli kendinize örnek almayın, yoksa olacaklardan ben sorumlu değilim.

İlk 10 dakika içerisinde ejderhanın kontrolü mutlaka sizde olmalı ve 10. dakikaya gelmeden ejderhayı kesmek, sizin yararınıza olur. Bu sayede farm ve eşya bakımından öne geçmiş olursunuz. Totemleri koyabileceğiniz uygun yerlerden bir örneği yukarıdaki görselde paylaşıyorum ancak bu sadece tek bir örnektir. Özellikle alt koridorun, karşı takımın ormancısına karşı çok dikkatli olması gerekir. Bu nedenle onun gelebileceği yolları da bilmek zorundadır.

Totem koyarken eğer çalılığı göstermek gibi bir niyetiniz varsa, olabildiğince uç noktaları kullanın. Bu sayede görüş alanı daha fazla genişler, şunu da unutmamak lazım; işlevsel ağacında, izci kabiliyetini de kullanırsanız, totemizinin görüş alanı %25 arttıracaktır ki bu çok iyi bir rakam.

Alt koridorun olmazsa olmaz totem koyması gereken noktalar, tıpkı yukarıdaki görseldeki gibi olmalıdır. Ayrıca unutmayın, destek oyuncular için saniyede bir altın kazandıran eşyalar çok önemlidir. Sarı rünleriniz her zaman zırh olsun, karşınıza yüzde %90 ihtimalle saldırı gücü taşıyıcısı gelecektir ve ondan ancak zırh ile korunabilirsiniz. Cevherlerinizin üçü de size altın kazandıranlardan oluşmalıdır. Böylece hem savunmanız olur, hem de altın kazanırsınız.

Rakibin totemlerini dikkatli izlemelisiniz. İşin en önemli püf noktası budur. Onun yeşil totem koyduğu noktaya, kırmızı totem koyarak işinizi kolaylaştırabilirniz. Onun totemini kırmızı ile görerek yok edebilir ve karşılığında 25 altın kazanabilirsiniz. Özellikle kilit noktalardaki, nehrin tam ortasında yer alan, küçük çalılıklara totem koyun. Bu sizi her zaman bir adım önde tutar.

Görselde gördüğünüz kırmızı çizgiler, rakibinizin saldırabileceği noktalar. Sarı renk ile işaretlenen bölgeler, totemlerinizi eksik etmemeniz gereken noktalar. Düşmanınızın geleceği yönlere, totemleri koyabilirsiniz.

Ayrıca totemlere teleport olunabildiğini de unutmayın. Tıpkı Teemo’nun mantarlarına teleport olunduğu gibi. Rakibinizi hiç ummadığınız bir zamanda kıstırabilirsiniz.

Bu haftalık benden bu kadar, ikinci sayfada editör arkadaşımız Hakan, sizlere başarılı bulduğu şampiyonlardan birini tanıtacak. Haftaya görüşmek üzere.

Tekrardan herkese selamlar arkadaşlar ben Hakan “Hakanxstorm” Bozdemir bu hafta sizlere Draven’ı tanıtacağım. Draven’ın hikayesinden kısaca bahsetmek gerekirse eğer şöyle söyleyebilirim. Draven kendini beğenmiş bir kişiliğe sahip ve aldığı galibiyetlerden pek memnun değil.  Onun isteği seyircilerin ilgi odağı olmaktı. Savaşlarda beklediği ilgiyi göremeyince gözlerini hapishane sistemine dikti. Orada infazcı olarak çok iyi işler çıkardı ve dolayısıyla seyircilerin popülerliğini kazanmıştı. Draven yeterli ilgiyi topladıktan sonra kendini dünyaya sergilemeyi hedefledi. Ayrıca Darius’un kardeşidir. Draven’ın yetenekleri sırasıyla şöyle:

Pasif: Draven Ligi
Yeni gelen yama ile birlikte Draven’ın pasifi tamamen değiştirildi. Artık Draven dönen baltalarından birini yakaladığında, minyon veya yaratık öldürdüğünde hayranlık topluyor. Bu hayranlıkların her biri 3 altına eşdeğer. Eğer Draven biriktirmiş olduğu hayranlıklarla beraber bir şampiyon öldürürse kazandığı hayranlıkların yarısını elde ediyor. Öldüğünde ise topladığı hayranlıkların yarısı gidiyor. Bence önceki pasif daha çok işe yarıyordu fakat bu pasifte o kadar da kötü değil. Para konusunda her zaman bir adım önde olabiliyorsunuz bu pasif ile doğru şekilde kullanırsanız.

Q: Dönen Balta
Draven bu yeteneğini açtığında baltalarından biri dönmeye başlar ve bir sonraki normal saldırıda ekstra fiziksel hasar verir. Draven dönen baltasını yere düşürmeden yakalarsa eğer anında yenilenir. Draven aynı anda iki dönen balta taşıyabilir. Alt koridorda karşınızdaki rakibe daha ilk vakitlerden itibaren kan kusturabilirsiniz. Bu yetenek ile birlikte verdiğiniz hasar çok fazlalaşıyor ve sürekli olarak kullanabiliyorsunuz eğer baltanızı yakalarsanız.

W: Adrenalin Seli
Draven bu yeteneğini kullandığında ise 1.5 saniyeliğine hareket hızı ve 3 saniyeliğine saldırı hızı artar. Eğer bir dönen balta yakalarsanız bekleme süresi anında sıfırlanır. Bu yetenek ile dönen balta yeteneği muhteşem bir ikili oluşturuyorlar. Dönen baltaları yakalayarak ve bu yeteneği sürekli olarak kullanarak kaçan düşmanları rahatlıkla avlayabilirsiniz. Siz kaçarkende bu taktiği kullanarak sizi kovalayan düşmanın canını yavaş yavaş azaltıp kaçmasına sebep olabilirsiniz.

E: Geri Dur
Draven baltalarını fırlatıyor ve fiziksel hasar vererek onları kenara savuruyor. Kenara savrulan rakipler 2 saniyeliğine yavaşlıyor. Bu yetenek ile kaçan düşmanı sizin tarafınıza doğru çekebilirsiniz eğer iyi kullanırsanız. Minyon ittirmede de çok işe yarıyor. Eğer siz kaçıyorsanız bu yeteneği doğru şekilde kullanarak ve W yeteneğini açarak hızlıca uzaklaşabilirsiniz.

R: Ölüm Pervanesi
Draven’in R yeteneği yani ultisi ile savaşı başlatan taraf olabilirsiniz. Bunun haricinde kaçan veya kaçmış olan düşmanları rahatlıkla halledebilirsiniz. Ölüm pervanesi yeteneği hem giderken hem de gelirken yani iki kere vuruyor. Bu da onu çok güçlü kılıyor. İstersenizde minyonları ittirmek için de kullanabilirsiniz. En zevkli olan şey ise çok uzaklara kaçmış düşmanları bu yetenek ile avlamak bana göre.

Draven’ın karşısında güçsüz olduğu rakipler şunlar: Varus, Caitlyn, Thresh ve Blitzcrank. Genelde Draven çok yakınlaştığında güçsüz kalıyor bu yüzden yanına çekebilen karakterler onu rahatlıkla pasif kılıyor. Bu sayede saldırı gücü taşıyıcısına öldürüşü aldırabiliyor. Tabii ki Draven’ın karşısında güçlü olduğu rakiplerde mevcut. Onlar ise şunlar: Ezreal, Vayne, Miss Fortune, Tristana. Onları rahatlıkla dürterek katledebiliyor çoğu zaman.

Draven ile oyunun ilk başlarında agresif olarak yeterli düşman katledebilirsiniz. Bu sayede oyunun kontrolü sizin elinize geçmiş oluyor. Rünler olarak kırmızı bölmelere zırh delme rünleri alabilirsiniz. Mavi bölmelere ise büyü direnci rünleri, sarı rün bölmelerine de zırh rünleri dizebilirsiniz. Cevherlere ise zırh delme veya fiziksel hasar rünleri koyabilirsiniz. Kabiliyetleri 21’e 9 olarak yani 21 saldırı kabiliyetine 9 da savunma kabiliyetine verebilirsiniz. Oyun içerisinde kastığım eşyalara gelelim.

Bot ile 4 can iksiriyle başlıyorum ve devamında ilk olarak “Kanasusamış”ı bitirmeye çalışıyorum. Daha sonra ise “Mahvolmuş Kral’ın Kılıcı”nı ya da “Hayalet Dansçı”yı almaya uğraşıyorum. Daha sonra ise genelde son eşyam olan “Ebedi Kılıcı” alıyorum. Oyunun sonlarına gelmiş oluyoruz zaten ben bu eşyaları aldığımda. Draven’ın yetenekleri ve oynanış stili bu şekilde bana göre. Sevdiğim bir karakter kendisi. Bu haftalık söyliyeceklerim bu kadardı, tekrardan görüşmek üzere.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu