Sinema/TV - Haberler

Vizyondakiler

Sinema çılgınlarının beklediği an geldi. Yepyeni ve bir o kadar da ilginç hikayelere hazırlanın. İyi seyirler.

Son Kalan (Lone Survivor)

Başrollerde; Mark Wahlberg, Eric Bana, Emile Hirsch, Ben Foster ve Taylor Kitsch gibi isimlerin yer aldığı Son Kalan, aksiyon ve gerilim türünde vizyona girdi. Gerilim öğelerinin de yoğun olduğu filmimiz, gerçek bir olaydan esinlenmiş. Son Kalan’ın konusu;  Red Wing Operasyonu adı verilen bir görevle birlikte dört kişilik Amerikan SEAL ekibi, Taliban lideri Admad Shad’ı ölü ya da diri ele geçirmek için Afganistan’ın Kunar bölgesine gönderilirler ancak operasyon sırasında dört kişilik ekipten üçü yaralanır. Kalan tek kişi olan Marcus köylülerin evine sığınmıştır. Geride bıraktığı arkadaşlarının düşüncesi, onu git gide rahatsız edecektir.

Kış Masalı (Winter’s Tale)

Başrollerde; Colin Farrell, Matt Bomer, Lucy Griffiths, Michael Patrick Crane, Jessica Brown Findlay ve Russell Crowe gibi isimler yer alıyor. Filmimiz, kesişen kaderleri ve iyi ile kötü arasındaki çok eski bir savaşı konu alıyor. Kahramanımızın adı Peter Lake. Kendisi oldukça usta bir hırsız. Bir gün Beverly Penn ile tanışıyor ve tüm hayatı değişiyor ancak sevdiği kadın ölümcül bir verem türünün pençesindedir. Peter ise bir zamanlar akıl hocası olan şeytani Pearly Soames tarafından çok daha vahşet dolu bir ölüm için hedef alınmıştır. Pearly onu alt etmek için elinden gelen her şeyi yapsa da, Peter tek gerçek aşkını kurtarmak için umutsuzca çabalar.

Gulyabani

Komedi ve korku türünde vizyona giren Gulyabani’nin başrol oyuncuları; Deniz Uğur,  Ceyda Ateş, Melike Öcalan, Didem Balçın ve Mustafa Üstündağ. Film, fantastik bir konusu olan filmin senaryosunu yazmak için ormandaki bir av evine giden Güneş, Duygu, Aslı ve Yasemin adlı dört kadının hikayesini anlatmaktadır. Bulundukları mekanın ruhunu keşfetmeye başladıklarında, olaylar tetiklenmeye başlar. Falcı bir kadından Gulyabani efsanesini öğrenirler ve bölgedeki kötülüğün uyandığını anlarlar.

Sürgün İnek

Film, 28 Şubat sürecinde Gomalak adında bir köyde yaşayan insanların, köydeki bir ineğin Atatürk büstünü kırmasıyla endişelenmesi ve korkuya kapılmaları anlatılıyor. Bütün idari ve mülki amirlerin ineğin peşine düşmesiyle işler içinde çıkılmaz bir hal alır ve sonunda inek sürgün edilir. Komedi türünde vizyona giren filmin başrol oyuncuları; Hasan Kaçan, Şebnem Sönmez, Vildan Atasever ve Cezmi Baskın.

Aile Sırları (August: Osage County)

Dram ve komedi türünde vizyona giren film, Weston ailesinin kaos ve karmaşa dolu hayatını konu almaktadır. Her aile ferdinin bir sorunu vardır; Beverly ve Violet Weston’ın üç kızı ve bir torunu vardır ve günleri bir hayli şamatalı geçmektedir. Tüm aile biraraya gelir ve Oklahoma’da büyük bir evde geçirecekleri bir tatile çıkar ancak bu kalabalık bir araya geldiğinde cennet gibi bir tatili hayal etmek imkansızdır. İlaç bağımlısı Violet’ın çocuklarıyla, özellikle de Barbara ile pek de iyi bir ilişkisi yoktur ve sürekli tartışmaktadırlar. Ailenin en büyük kızları ise, kendisini aldatan kocasıyla ve ergenliğe giren kızının sorunlarıyla uğraşmaktadır. Filmin başrollerinde; Julia Roberts, Meryl Streep, Abigail Breslin, Ewan McGregor ve Benedict Cumberbatch yer alıyor.

Meydan (Al Midan)

Başrollerinde; Khalid Abdalla, Ahmed Hassan, Magdy Ashour, Ragia Omran ve Ramy Essam’ın yer aldığı film belgesel türünde vizyona girdi. Altı farklı direnişçinin farklı bakış açılarını izlediğimiz belgesel, Hüsnü Mübarek’in yönetiminin sonlanmasına giden yolu konu alıyor. Meydan’daki gençlerin çadırlarında hak arayış direnişiyle ortaya çıkan ve Mübarek’in düşmesiyle kendini gösteren zafer ise 20. yüzyıl’ın en dikkat çekici hikayelerinden birine dönüşüyor.

Kapital (Le Capital)

Başrollerde; Gabriel Byrne, Gad Elmaleh, Celine Sallette, Marie-Christine Adam ve Liya Kebede yer alıyor. Dram ve gerilim türünde vizyona giren Kapital, kapitalist sistemi sorguladığı bir Fransız filmi. Hikayemizin kahramanı Marc Tourneuil. Kendisi Avrupa’nın en büyük bankalarından biri olan Phoenix Bank’ın genel müdürlüğünü yürüten Jack Marmande’ın sağ koludur. Jack Marmande’a konulan kanser teşhisinin ardından hastaneye kaldırılmasıyla işler gerçek anlamda Marc’a kalmış olur. Yönetim kurulu tarafından yeni görevine resmi olarak atanan Marc, ilk andan itibaren hissedarlardan kendi istediklerini yapması konusunda baskı görmeye başlar ancak tüm tehditlere rağmen bankayı kendi usullerine göre yönetme konusunda son derece kararlıdır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu