Oyun İncelemeleri

Dragon Ball FighterZ

Dragon Ball animesinin bütün epik sahnelerinin bir yerde toplandığını düşünün. Dragon Ball FighterZ bu anların hepsini kendi istediğiniz gibi yapmanıza izin veriyor. Sevilen animenin bir çok oyunu olmasına rağmen, Xenoverse‘den bile daha çok ses getiren Dragon Ball Fighter Z, kesinlikle bu yılın en dikkat çeken dövüş oyunu oldu. Sadece serinin hayranlarını değil, bütün dövüş oyunları severlerin dikkatini çeken Dragon Ball FighterZ’yi biz de inceledik.

Dragon Ball FighterZ

Öncelik oyunun içeriklerinden bahsedelim. Xenoverse serisinin oyunlarını oynayanların bileceği gibi, Dragon Ball oyunlarında sosyal bir mekan yer almakta. Social Hub dediğimiz bu mekan, Destiny 2 ve Call of Duty: WWII‘de olduğu gibi oyuncuların birbirleri ile etkileşime geçebildiği bir yer. Burada oyundaki karakterlerin mini versiyonları ile farklı NPC‘ler arasında gezebiliyoruz. Bu NPC’lerde mağaza, arcade modu, eğitim ve çevrimiçi dövüş gibi modlar mevcut. Burada diğer oyuncularla etkileşime geçebilir oyunun size verdiği stickerları kullanabilirsiniz.

Sosyal ortamda katılabileceğiniz bir sürü etkinlik mevcut. Antrenman yapabilir, normal dövüşlere katılabilir, diğer oyuncularla dereceli maçlar yapabilir ve benim de kişisel favorim olan arenaya katılabilirsiniz. Arena, sosyal mekanın tam ortasında bulunan bir alan. Buraya giriş yapan oyuncular, etraftaki oyuncuların katılımı ile kendi turnuvalarını oluşturabilir, birbirleri ile kozlarını paylaşabilirler. Kısacası, Dragon Ball FighterZ oynadığınız sürede zamanınızın çoğunu burada geçireceksiniz.

Dragon Ball FighterZ hikayesi

Dragon Ball FighterZ‘de hikaye modu da yer almakta. Android 16’nın hayatta oldu alternatif bir zaman çizelgesinde geçen bu hikaye, oyuncuyu oyuna hazırlarken, bir yandan da başarılı bir hikaye anlatımı sunuyor. Bölüm bölüm sunulan hikaye, birbiri ile bağlantılı haritalarda geçmekte. Önümüze sunulan parça parça haritalarda bize verilen Turn hakkı ile farklı rakipler ile karşılaşabilir, veya direkt olarak bölüm sonu canavarına geçiş yapabilirsiniz. Görev haritasını tamamlamamızın hemen ardından ortaya çıkan kısa sinematiklerden sonra başka bir haritaya geçiş yapıp yolumuza devam ediyoruz. Hemen şunu da belirtelim ki Dragon BaLL FighterZ’nin hikaye modunu oynamak için herhangi bir Dragon Ball oyununu oynamış olmanız veya animeyi izlemiş olmanız gerekmiyor. Zaten bu oyunun hikaye modu genel olarak sizi karakterleri öğrenmeye zorlayan bir mod. Bitirdikten hemen sonra Çevrimiçi dövüşlere hazırsınız demektir.

Oyunun sahip olduğu hikayede oynadığınız kişi kendiniz. Gerçekten kendiniz. Hikayede Goku‘nun bedenini biz kontrol ediyoruz. Yani kahraman biziz. Oyunun bu yaklaşımı da gerçekten tebrik edeilmeye değer. Animenin sahip olduğu ikonik sahneleri içeren easter eggler ve bir çok ikonik karakteri sürpriz bir şekilde karşımıza çıkaran hikaye modunda bir hayli eğleneceksiniz.

Dragon Ball FighterZ‘nin grafiklerine değinecek olursak ise Arc System Works‘ün, Dragon Ball‘un çizeri olan Akira Toriyama‘nın sanat tarzını yakaladığını kesinlikle söyleyebiliriz. Muazzam animasyonlara sahip olan oyunda çevre ve karakter detayları da bir o kadar başarılı. Sahip olduğu renk paleti ile sıcak bir atmosfere sahip olan oyunun bu sayede animasyonları da sırıtmıyor. Karakterlerin dövüşü sırasında ortaya çıkan ışıklar ve efektler de bir hayli başarılı olmuş. Ayrıca, her karakterin sahip olduğu özel yetenekler, oyunun sahip olduğu anime benzeri çizimler sayesinde de ortaya güzel bir deneyim çıkartmış. 2D gibi gözükse de Dragon Ball FighterZ muhteşem bir 3D dövüş oyunu olmuş. Oyunun bir videosunu açıp izlediğiniz zaman gördüğünüz 3 vs 3 dövüşlerin size çok karmaşık geldiğini düşünüyorsanız da merak etmeyin. Dragon Ball FighterZ bir hayli basit bir oyun. Hatta, o gördüğünüz uçmalı kaçmalı karılık komboları iki veya üç tuş kombinasyonu ile gerçekleştirebilirsiniz.

Dragon Ball FighterZ nasıl bir oyun?

3 vs 3 dövüşleri temel alan oyun, Dragon Ball serisinden bir çok karaktere sahip. Fakat, bu karakterler birbirleri ile biraz benzerlik gösteriyor. Herhalde benim oyun hakkında en büyük eleştirim bu olacak. Goku, Gohan ve Vegeta gibi karakterler arasında oynanış olarak neredeyse hiçbir fark yok. Buna süper hareketlerin de dahil olması, Dragon Ball serisinin en bilinen karakterlerinin oynarken birbirinin tekrarıymış hissi vermesini sağlıyor.

Dragon Ball FighterZ‘nin asıl oyuncuları çeken yanı ise çevrimiçi maçlar. Oyunun raflarda yerini aldığı ilk hafta sunucu sıkıntıları yaşamış olması tabi ki incelememi etkilemeyecek. Çünkü, Bandai Namco ve Arc System Works‘ün oyunun bu kadar ilgi göreceğini tahmin etmediğini düşünüyorum. İlk haftasında tüm Dragon Ball oyunlarından fazla satan oyunun sunucuları maalesef aşırı yüklenme yüzünden problemler yaşamamıştı. Şimdi ise bu sıkıntı güncellemeler ile giderildi. Bazı dövüş oyunlarının aksine bölge bölge sunucular hazırlayan ve bu sayede sunucu pingini düşürerek firmanın iyi bir iş çıkardığını söyleyebilirim. Rakipleriniz ile internet engeli olmadan kendi yeteneğiniz ile karşı karşıya gelebilirsiniz.

Sonuç olarak Dragon Ball FighterZ, içerik olarak zengin, grafik olarak harika ve oynanış olarak eğlenceli bir dövüş oyunu olmuş. Sahip olduğu atmosfer ile rakiplerine taş çıkartan bir yapım ve kesinlikle tüm dövüş oyunu meraklılarının şans vermesi gereken bir oyun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu