Oyun Haberleri

Playstation 5’in kontrolcüsü devrim yaratacakmış

Playstation 5‘in konsol tasarmı büyük merak konusu. Bir diğer merak konusu ise kontrolcünün nasıl görüneceği. Geçtiğimiz aylarda Playstation 5’in kontrolcüsü ile ilgili bazı teknik bilgiler paylaşılmış ve Playstation 5 kontrolcüsünde yeni bir titreşim teknoloji kullanıldığı, bu yeni nesil titreşim teknolojisinin oyun deneyimine olumlu katıkları olacağı açıklanmıştı. Sony Interactive Entertainment CEO’su ve Başkan Jim Ryan’a göre Playstatiıon 5 kontrolcüsü ile birlikte büyük bir devrim yapacak.

Playstation 5’in kontrolcüsü devrim yaratacak

Grand Turismo Sport‘u yeni kontrolcü ile birlikte oynadığını söyleyen Sony Interactive Entertainment CEO’su ve Başkanı Jim Ryan Playstation 4 kontrolcüsüne kıyasla inanılmaz farklı bir deneyim yaşadığını belirtti. Jim Ryan açıklamasında kontrolcünün yeni titreşim teknolojisi ile ilgili ifadelere yer verdi; “Bu çok umut verici bir özellik. Tabii ki, PS5’teki grafiklerin gelişmesiyle, oyun deneyiminde inanılmaz bir evrim olduğunu hissedeceksiniz.” dedi.

Sony Playstation 5 kontrolcüsünde haptik adı verilen yeni bir teknoloji kullanıyor. Bu teknoloji, örneğin engebeli yollarda giden bir aracın titreşimini oldukça gerçekçi taklit edebilecek. Nişancı oyunlarında ise silah tepmelerini dahi bu yeni teknoloji ile taklit edilebilecek.  

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu