Oyun Haberleri

Fortnite, mahkemede kokainle eş değer tutuldu

Son dönemlerin en çok oyuncuya sahip çevrimiçi rekabetçi oyunlarından bir tanesi olan Fortnite‘la alakalı ortaya yeni bir iddia daha atıldı. Kanada’da biri 10, diğeri ise 15 yaşında olan iki çocuğu için Fortnite aleyhine dava açan bir ebeveyn, oyunun çocuklar üzerinde bağımlılık yapıcı etkisinden şikayetçi oldu. Fortnite’ın kokain ile eş değer olduğunu savunan davacı, Fortnite’ın çocuklara zarar verdiğinden bahsediyor. İlk başta bu durum pek dikkat çekmese de, Avukat Alessandra Esposito Chartrand, dosyayı incelediklerinde bunun ciddi bir dava olduğunu belirtmesiyle durum daha da gündeme taşındı.

Fortnite, mahkemede kokainle eşdeğer tutuldu

Epic Games‘i, Fortnite‘ı geliştirirken bağımlılık yapması için psikologlar ile çalıştığı için suçlayan davacı, oyunun çocuklarda uyuşturucu maddenin gösterdiği etkileri oluşturduğuna inanıyor. Çocukların oyundan uzak kaldığı saatlerde kendilerini kötü hissetiklerini ve devamlı oyuna girmek zorunda bırakıldıklarını söyleyen davacının bundan sonra nasıl bir yol izleyeceğini merak ediyoruz.

Fortnite‘ın gerçekten de fazla oynandığında bağımlılık yapıcı bir halde olduğu, su götürmez bir gerçek. Ancak Fortnite’la birlikte her rekabetçi temalı oyunun aynı etkiyi yaptığını söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu