Oyun Haberleri

Örümcek Adam, Marvel Sinematik Evreni’nden ayrılıyor!

Marvel hayranları için bomba etkisi yaratacak kötü bir haber geldi ve Örümcek Adam‘ın Marvel Sinematik Evreni’nden ayrılacağı belirtildi. Deadline’ın haberine göre Disney’in yatırım olarak filmin haklarına ulaşabileceği şartlar oluşmadığı için Marvel ve Sony arasındaki anlaşma da sona erecek. Yani Marvel artık Örümcek Adam filmi yapamayacak.

Örümcek Adam, Marvel Sinematik Evreni’nden ayrılıyor!

Gelen haberlere göre her iki şirketin de üst kademelerinde yaşanan anlaşmazlıklar Marvel patronu olan Kevin Feige’e kadar yansımış durumda. Disney’in ilerde yapılacak olan filmler için Sony tarafına yüzde 50/50’lik bir teklif götürdüğü fakat karakterin haklarını elinde bulunduran Sony’nin bu anlaşmaya yanaşmadığı belirtiliyor. Yine aynı haberde Sony’nin Marvel tarafından çekilen ilk iki filmde olduğu gibi bir anlaşma istediği, fakat Disney’in de bu anlaşmaya yanaşmadığı belirtilmiş. İlk iki filmdeki anlaşmaya göre (Homecoming ve Far From Home) Disney, filmlerin brüt kazancından sadece %5 alabiliyordu.

Bu anlaşmazlık sonucu tabii ki merak ettiğimiz nokta ise hem solo hem de yeni Avengers filmlerinde MCU merkezine oturtulması beklenen Örümcek Adam‘ın sinematik evrenden nasıl ayrılmak zorunda kalacağı. Böyle bir ayrılık durumunda Sony muhtemelen karakteri Venom dünyasına, yani kendi sinematik evrenine katabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu