Sinema/TV - Haberler

Büyük sürprizden sonra Spider-man devamında neler olacak?

Marvel evrenine katıldıktan sonra yoluna hızlı bir şekilde devam eden Spider-man geçtiğimiz günlerde vizyona giren Spider-man Far From Home ile karşımıza çıkmıştı. Bu filmde hikayenin odak noktası New York’tan uzaklaşmış ve farklı bir Spider-man filmi izlemiştik. Peki filmin sonundaki büyük sürpriz sonrası Peter Parker’ı neler bekliyor dersiniz?

Büyük sürprizden sonra Spider-man’de neler olacak?

Bu konuda Marvel patronu olan Kevin Feige bazı açıklamalarda bulunmuş. Ama öncelikle SPOILER, yani keyif bozucu içerik anlamında uyarı yapalım. Eğer filmi izlemediyseniz aşağıdaki görselden sonrasını lütfen okumayınız.


Spider-man Far From Home sonunda önemli bir sahne ile karşılaşmış ve Sam Raimi üçlemesinde de aynı rolü üstlenen J.K.Simmons’un canlandırdığı J.Jonah Jameson‘ı görmüştük. Dahası Jameson dev ekranlardan yaptığı haber sunumunda her zaman olduğu gibi Spider-man’i suçluyordu. Bu sefer ki farklılık ise tabi ki Mysterio sayesinde oldu. Çünkü Mysterio adeta son şakasını yaptı ve Spider-man’in aslında Peter Parker olduğunu, Demir Adam’ın yerine geçmek için yoldan çıktığını herkese ilan etti. İşte şimdiye kadar görmediğimiz bir yola sapan Örümcek Adam hikayesi ile ilgili Keiv Feige’de bazı açıklamalarda bulundu.

Tony Stark’ın kimliğini açıkladığı kısma gönderme yapan Feige “Artık kurallar değişti. Yeni Spider-man filmi tamamen farklı şeyler yapmalıydı. Şimdi insanlar Peter’ın gizli kimliğini biliyorlar. Dahası Peter’ı bir düşman olarak görüyorlar. Mysterio son bir numara yaptı ve bunda başarılı da oldu. Bu da herşey değişecek demek. Hikaye nereye gidecek, hep birlikte göreceğiz.” ifadelerini kullanmış.

Kısacası Spider-man’in özünde aslında insanların kendileri ile bağdaştırdığı birçok nokta bulunuyor. Usta Stan Lee her açıklamasında bunu dile getirmiş ve karakterin başarısını da buna bağlamıştı. Marvel tarafında ise kendi söküğünü diken bir kahramandan ziyade milyonluk makineler ile kostüm yapan bir karakter portresi çiziliyor. Bu durum karakterin özü noktasında biraz canımı sıksa da Örümcek Adam’ın farklı bir şekilde anlatılmasını da açıkçası merakla bekliyorum. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu