eSpor

Alman politikacıdan espor açıklaması: “Espor terimini yok etmeliyiz.”

Espor terimi ortaya çıktığı zamanlardan bu yana hep tartışmalara sebep olmuştu. Dönem dönem yapılan açıklamalarla, esporun bir spor dalı olmadığı konusunda fikirler kamuoyu ile paylaşılmıştı. Bugün Almanya’dan ise benzer bir açıklama geldi. 

Alman politikacı espor terimini yok etmek istediklerini söyledi

Hessen Eyaleti’nin İçişleri ve Spor Bakanlığı görevini üstlenen Peter Beuth espor ile ilgili enteresan bir açıklamaya imza attı. 51 yaşındaki politikacı, espor terimini  yok etmek istediklerini söyledi. Beuth; “Espor teriminin spor ile alakası yok. Bu terimi yok etmemiz gerekiyor. Baş parmağı ve işaret parmağını hareket ettirmenin nasıl spor olarak görüldüğünden emin değilim, ekranda bir şeyleri hareket ettiriyor olsa bile. Bizler çocuklarımızın sahalara ve spor salonlarına gitmesini istiyoruz. Oyun oynamanın kendine göre bir değeri var. Ancak oyun oynamak bir spor organizasyonuna dahil değildir ve kendini hak etmediği bir ünvanla tanıtıyor. ” şeklinde açıklamada bulunmuş.

Peter Beuth’un bu açıklamasının en büyük nedeni, Almanya’daki mevcut koalisyonun esporu kabul etmeye hazırlanması. Böylece oyuncular ve espor organizasyonları belli haklara sahip olabilecek. İnsanlar kendi takımlarını ve klüplerini kurabilecek, Almanya yasalarında geçtiği üzere yardımlardan ve imtiyazlardan yararlanabilecekler.

Alman politikacının açıklamasına oyun dünyasından nasıl tepkiler gelecek henüz bilmiyoruz. Ancak espor tartışmalarının daha uzun süre tartışılacağı da bir gerçek. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz, espor hakkı olmayan bir ünvanı mı kullanıyor?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu