Oyun Haberleri

PS’nin patronu neden çapraz platformda geç kaldıklarını açıkladı

Özellikle çapraz platform konusunda Xbox tarafı önemli adımlar atmış, aynı profile sahip oyuncuların farklı platformda aynı hesaplarını kullanmalarına izin veren Microsoft bu konuda takdir toplamıştı. Katı tutumundan bir türlü vazgeçmeyen PlayStation tarafında ise çapraz platform desteği uzun süre gelmedi. Sony bu hatasından döndü ve geçtiğimiz hafta PlayStation 4’e çapraz platform desteği geldiğini duyurdu. PlayStation dünya geneli stüdyolarının başındaki isim Shawn Layden, PlayStation’un neden bu konuda geç kaldığını açıkladı.

Çapraz Platform konusunda geç kaldık ama sebebi var!

Geçtiğimiz hafta Sony tarafından bir açıklama yapılmış, PlayStation 4‘e nihayet çapraz platform desteğinin geldiği oyunculara “müjdelenmişti.” 

“Kapsamlı bir inceleme süreci sonrasında Sony Interactive Entertainment üçüncü parti oyun yapımcıları için çapraz platform desteğini sunmaya karar verdi. PS4 oyuncularının uzun süredir bunu beklediklerini biliyorduk ve kitlemizin sabrı için teşekkür ederiz.” PlayStation’ın çapraz platform konusunda geç kalmasının nedeni ise, tamamen teknik sorunlarmış. Bir ışığı açıp kapatır gibi kolay bir şekilde bu geçişin yapılamayacağını söyleyen Layden, altyapımızı, iş ortaklarımızı bu geçişe hazırlamamız gerekiyordu. Bunu yapmak da zaman aldı dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu