Assassin’s Creed Rogue Remastered
Bir önceki neslin konsollarına çıkan Assassin’s Creed Rogue, çoğu oyuncu için bir nevi Black Flag‘in teknik olarak gelişmiş halidir. Black Flag’de yapabildiğimiz neredeyse her şeyi yapabildiğimiz oyun, daha gelişmiş bir gemi savaşı mekaniği içermekte. Assassin’s Creed Rogue hali hazırda dört senelik bir oyun, bu yüzden de üzerine fazla gitmeden oyunun remaster olarak nasıl çalıştığından bahsedeceğim. Grafiksel olarak Ubisoft oyunu elinden geldiğince geliştirmiş. Ancak, yavan oynanış ile grafik birleştiği zaman ortaya çıkan oyun pek de iç açıcı olmuyor. Assassin’s Creed’in eski oyunlarındaki problemli oynanış, en çok Rogue’da ön plana çıkıyor.
Assassin’s Creed Rogue Remastered İnceleme
Bize Shay Patrick Cormac‘ın hikayesini anlatan Rogue, hikaye bakımından hakkı yenemeyecek kadar başarılı. İlk olarak bir Assassin olan Shay, kardeşlik tarafından ihanete uğrayınca bir Templar haline gelir ve diğer Assassin’lerin peşine düşer. Rogue’un karizması buradan geliyor. Diğer AC oyunlarından farklı olarak ana hikayeye farklı bir bakış açısı getiriyor.
AC: Rogue Remaster için konuşacak olursak, önceden oyunu bitirmiş olan biri olarak şunu söyleyebilirim ki: oyunun eski versiyonunda yer alan bütün hatalar Remaster sürümünde de yer almakta. Grafik olarak oyun gerçekten başarılı bir hale getirilmiş olsa da oyunun bugları üzerinde de durulması gerekirmiş. 2014’teki hallinden çok daha güzel göründüğü kesin. New York ve Lisbon gibi şehirlerin yanı sıra, küçük ağaçlık alanların görselliği de bir hayli güzel. Çevre detayları ve ışıklandırma üzerinde büyük değişim söz konusu. Manzara bakımından karşılaştırdığımız zaman Origins kadar başarılı olsa da sinematiklerde o eski AC oyunlarındaki hantallığı hissedebiliyoruz.
Karakter animasyonlarına geldiğimiz zaman tabi ki işler değişiyor. Karakterlerin yüz detayları remaster sürümünde garipleşmiş, ayrıca karakterlerin hareketleri çok sakar. Sahneye ait olmak yerine oraya zorla yerleştirmişler gibi hareketler görmeniz mümkün. Zaten, oyun dünyasında AC oyunlarındaki AI hataları kadar eğlenceli hatalar yer almıyor. Hazır gelmişken şuna da değinmek istiyorum ki: oynanış ile ne kadar alakasız olsa da Rogue’da yer alan seslendirme gerçekten çok kötü. Standart bir AC oyununun çok ama çok altında bir ses performansı var. Yoldan geçeni “Kardeş, bizim bir oyun var iki dakika gelip seslendirir misin?” diye çevirmişler de oyuna eklemişler gibi.
Assassin’s Creed IV: Black Flag ile başlayan Naval Combat sevdası Rogue Remaster ile devam ediyor. Geliştirilmiş grafikler oyunun genelinde gözünüze batsa bile deniz savaşlarından keyif alacağınıza eminim. Burada değişen bir şey yok. Değişmeyen başka bir şey de oyunun dövüş mekanikleri. Shay hala bedeninden habersiz biri gibi dövüşüyor. Bu da demek oluyor ki önceden oyunu oynadıysanız, o eski saçma ölümleri tekrar yaşayacaksınız. Counter tuşuna basınca, cevap alamamak gibi hatalar hala mevcut.
Sonuç olarak Assassin’s Creed Rogue, 2014’te yayınlandığı zaman serinin hayranları, AC serisinin yenilenmesi gerektiğini anladığı bir zaman dilimiydi. Oyunun sahip olduğu oynanış sıkıntıları Remaster sürümünde de devam etmekte. Ortaya çıkan güzel şeyleri es geçmemek de lazım. Yenilenen grafikler ve eğlenceli deniz savaşları için yine de deneyebilirsiniz.