Oyun Haberleri

Elinize sığan Commodore 64 olur mu?

1982’de PC platformunu tamamen değiştiren Commodore 64, zamanında genci yaşlısı fark etmeden ilgi çekmişti. O sıralar PC oyunculuğu yavaş yavaş gelişmeye başlıyordu. Oyunlar ile beraber iş sahipleri, verileri kolayca saklayabiliyor ve işleri kolaylaştırabiliyordu. Fakat Commodore 64’ün genelde hatırlanma nedeni ise oyunlar oluyor. Retro Games LTD adlı yapımcı ise anılara ve oyunlara kolayca ulaşılabilmek için Commodore 64 Mini adlı bir proje üzerinde çalışmaya başladı.

Her ne kadar proje olsa da herkesin dikkatini çekmeyi başardı

Tasarım evresinde olsa da, Commodore 64 Mini, şimdiden alıcılar buldu. İçinde yüzlerce oyunla yüklü gelecek olan C64Mini’nin klavyesi kullanılacak mı, yoksa kullanılmayacak mı, belli değil. Retro Games LTD, C64’ün yanında unutulmayan joysticki de vermeyi planlıyor, oyunlar arasında unutulmayan Boulder Dash ve California Games gibi oyunlar bulunuyor.

Geçtiğimiz senelerde popülerleşen “Mini” ve “Throwback” trendi, ilk önce Nintendo tarafından başlatılmıştı. Nintendo Entertainment System Classic Mini satışa çıkmıştı, sonrasında Sega, AT Games ile birleşerek Mega Drive’ı tekrar getirmişti. Geride kalmayan Atari ise AtariBox’u oyunculara tanıtmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu