Teknoloji Haberleri

Yerli otomobilde Assassin’s Creed logosu kullanıldı

Rize’de bulunan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi‘nde inovasyon amaçlı geliştirilen yeni otomobilin logosu oyuncuların ilgi odağı oldu. Üniversitenin Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü’nün öğrencileri ve akademisyen Doç. Dr. Ersen Beyatlı’nın ortaya koyduğu Atmaca isimli elektromobil aracın logosunda Assassin’s Creed logosu bulunuyor. Öğrenciler Berkan Emre İnce, Bünyamin Mete, İbrahim Buldu, Emrah Kapukaya, Raşit Aladağ, Furkan Sarı, Ayetullah Boztaş, Abdullah Bozkurt ve Aydan Burcu Başer’den oluşan ekip 28 metrekarelik bir atölyede başlamışlar. Nisan ayı itibari ile üretim çalışmalarına başladıklarını açıklayan ekip, elektromobil aracı 4 ay içerisinde tamamlamayı başardı. 220 kilo ağırlığındaki yerli otomobil, saatte 120 kilometre hıza kadar çıkabiliyor.

Assassin’s Creed logosu bu sefer ülkemizden çıkan bir otomobilde kullanıldı

Araç üretime geçmeyeceğinden, logoda kullanılan Assassin’s Creed işaretine Ubisoft tarafından muhtemelen herhangi bir müdahale gelmeyecektir. Şahsen Ubisoft‘un üretilen araçtan bile haberi olmadığına inanıyorum. Diğer bir yandan geride bıraktığımız hafta ülkemizi ziyaret eden Elon Musk‘ın ardından ortaya böylesine bir aracın çıkması ironik bir tesadüf olmuş.

Üniversite yetkilileir, ortaya koyulan aracın gençlere ilham olmasını istiyor. Bakalım üretim ekibinden ikinci aşamada nasıl bir araç göreceğiz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu