Teknoloji Haberleri

Elon Musk, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ne kabul edilecek

PayPal, SpaceX ve Tesla Motors‘un kurucusu Elon Musk, Türkiye‘ye geliyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise Elon Musk‘ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi‘nde kabul edecek. Başta dedikodu olarak ortaya atılan bu görüşme. Cumhurbaşkanlığı takviminde de gösterildi.

Elon Musk Türkiye’ye geliyor

Saat 15:30’da başlayacak olan görüşmede, ikilinin yerli otomobil, hybird ve elektrikli otomobiller hakkında konuşulacağı düşünülüyor.

Elon Musk kimdir?

Güney Afrika asıllı Elon Musk, Kanadalı bir anne Haldeman ve Güney Afrikalı bir baba Errol’un oğlu olarak dünyaya geldi. 1992’de, Kingston, Ontario’daki Queen’s University’de iki yıl eğitim aldıktan sonra ABD’nin önde gelen üniversitelerinden birisi olarak kabul gören University of Pennsylvania’da işletme ve fizik okumak için Kanada’dan ayrıldı. Bu üniversiteden ekonomi alanında lisans diploması alan Musk, fizik alanında da yan dal diplomasının sahibi oldu. Kardeşi Kimbal Musk’la beraber yeni organizasyonlar için bir çevrimiçi içerik yayınlama yazılımı olan Zip2 projesini hayata geçiren Musk,1999 yılında bu girişimi 307 milyon dolar nakit ve 34 milyon dolar hisse senedi karşılığında AltaVista‘ya sattı. Elon Mask, Aynı yılın Mart ayında çevrimiçi finans ve ödeme servisi olan X.com’un ortak kuruculuğunu yaptı ve ilerleyen aylarda PayPal‘i oluşturdu . 2002 yılında online alışveriş devi eBay‘e satan Elon Musk, aynı yıl SpaceX‘i  kurdu. Musk uzay araştırmaları yapan şirketin CEO’su ve CTO’su olarak görevine devam ediyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu