Sinema/TV - Haberler

Türkler, Game of Thrones’dan daha iyi diziler çekebilir…

Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı‘nda düzenlenen IFTV – Uluslararası İstanbul Film ve Televizyon Forum ve Fuarı‘ında konuşma yapan, Diriliş: Ertuğrul dizisinin yapımcısı Mehmet Bozdağ, ülkemizde dizi sürelerinin çok uzun olduğuna ve bölümleri çekebilmek için yeterli zaman olmağınıa değindi. Vikingler ve Game of Thrones gibi dizilerden çok daha iyilerini çıkartabilecek kapasitemiz olduğunu söyledi. Yayınlanmakta olan diziyi, bir çok ülkeye ihtaç ettiklerini belirten Bozdağ, o ülkelerde gördüğü ilgiden de oldukça memnun.

Game of Thrones’tan daha iyi projeler çıkaracak gücümüz var

“İnternetle beraber dünya dizilerine ulaşmak çok daha kolay. İyi bir bütçe ve zamanlamayla 45 dakika dizi çekiyorlar. ‘Sen neden çekemiyorsun?’ diyorlar. Diziyi bir haftada çekmek zorunda olduğunuz için 120 dakikalık diziyi yetiştirmesi kolay olmuyor ama 45, 60, 90 dakikalık sürelerimiz olsa, bu bütçelerle ‘Vikingler’den, ‘Game of Thrones’tan daha iyi projeler çıkaracak gücümüz var. Bunu sektördeki bütün yapımcılar adına söylüyorum.”

Malazgirt Zaferi’nin filmi geliyor

Ayrıca Malazgirt Zaferi‘ni de bir film haline getirmeyi düşünen Bozdağ, bunların yanı sıra haftaya çekimlerine başlanacak Kut’ül Amare dizisi için Türkiye’nin en büyük platolarından birini kurduklarını sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu