Teknoloji Haberleri

Robot olmamıza bir adım daha yaklaşıldı

Hızla ilerleyen teknoloji artık insan vücuduna da etki etmeye başladı. İnsan bedenine yönelik daha çok tıp alanında atılımlar yapan teknoloji sektöründen çıkan yeni bir ürün sayesinde, hastalıklarımız artık daha hızlı iyileşecek. Amerika’da yer alan üniversitelerin geliştirdiği yeni çip mekanizması, insan vücuduna entegre bir şekilde sorunsuzca çalışabiliyor. Deri yoluyla vücuda yerleştirilen bu çip, yaralarımızı ve hastalıklarımızı ilaç veya benzeri bir tedaviye gerek kalmadan iyileştirmeye olanak sağlıyor. Ohio Üniversitesi’nin yaptığı açıklamaya göre geliştirilen bu teknoloji, hasar almış organları bile tamir edebilmekte.

“Doku nano-tranfeksiyonu” adını alan bu yöntem sayesinde çipler yaraların üzerine yerleştiriliyor. Yayılan manyetik dalgalar, hücreler üzerinden genlere iletiliyor. Bu sayede yaşlanan hücreler uyarılarak gençleştiriliyor. Araştırmacılara göre, test edilen nanoçip sayesinde ölen hücreleri canlı hücreler ile iletişime sokarak yenilemek mümkün. Projenin başında yer alan Chandan Sen isimli eğitim görevlisi, gelecek yıllarda bu teknolojinin hasarlı dokuların tamamının eski haline döndürebileceğine inanıyor.

Sık sık oyunlarda, filmlerde ve kitaplarda karşılaştığımız bu gerçek dışı olayların günümüz dünyasına aktarılması insanları oldukça heyecanlandırmakta. Yenilenen bir insan vücudu ile ancak fantastik hikayelerde karşılaşabiliyorduk, fakat bu proje sayesinde bu hayalin gerçeğe dönüşebileceğini söyleyebiliriz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu