Ürün İnceleme

Razer BlackWidow Chroma V2

Teknoloji geliştikçe dünya genelinde yeni hobiler, ve meraklar da ortaya çıkmaya başladı. Bunun en önemli örneklerinden biri ise bilgisayar oyunları. Neden diye soracak olursanız, yaklaşık beş altı sene önce sadece hobi olarak kabul edilirken, artık tüm dünya genelinde profesyonel spor olarak kabul edilmeye başlandı. Sporun içine ne kadar girer orası ayrı bir tartışma konusu fakat, ister profesyonel olun ister yalnızca hobi amaçlı oyun oynayın belirli bir takım ekipmanlara ihtiyacınız olduğu bir gerçek. Bunların içinde doğal olarak, konsol ya da bilgisayarınız bulunuyor, fakat jostick olsun, fare, klavye ve kulaklık olsun hepsinin belirli oyunlara ve oynadığınız platformlara göre kendine has verimlilikleri bulunuyor. Bugün de bilgisayar üzerinden oyun oynamayı seven kişiler için geliştirilen Razer Blackwidow Chroma V2 modeli inceleme masamıza konuk oluyor. Bakalım hoş tasarımının yanında bizleri ne gibi artılar ve eksiler bekliyor.

Öncelikle günümüzde masaüstü ekipmanları dediğimiz anda ilk akla gelen mekanik ürünler ve cihazın üzerindeki ışıklandırmalar olduğu bir gerçek. Fare, klavye ya da kulaklık olsun üzerinde renkli aydınlatmalar olduğu zaman fiyatının ciddi derecede yükseldiğini belirtebiliriz. Razer’da bu ışıklandırmaları seven bir marka olduğu için haliyle BlackWidow Chroma V2’nin üzerinde de 16.8 milyon farklı renk barındıran bir klavye olarak öne çıkıyor. Razer’ın Snapse yazılımı sayesinde istediğiniz gibi renklendirip, modlayıp kullanabiliyorsunuz. İsterseniz hazır modları seçin isterseniz oynadığınız oyunlara göre yeni profiller yaratın, ya da istediğiniz tuşa istediğiniz rengi atayın elinizin altında koskoca bir özgürlük bulunuyor. Zaten BlackWidow Chroma V2’nin en büyük albenisinin de bu olduğunu söyleyebiliriz. Hali hazırda Snapse üzerinden ayarlayabileceğiniz sekiz farklı aydınlatma modu bulunuyor. Bunlar; Starlight, Wave, Spectrum Cycling, Breathing, Reactive, Ripple, Static ve Templates.

Işıklandırmalardan bahsetmişken biraz da tasarımı hakkında konuşmak istiyorum. Sade ve şık tasarımının yanında mekanik hissiyatının gerçekten üst seviye olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanında klavyenin yanında gelen bileklik ise daha önce hiç karşılaşmadığım cinsten. Razer’ın kulaklık incelemelerinde bahsettiğim o yumuşak ve müthiş rahat olak kulakık padlerini düşünün, onu bileklik yapmışlar. Yani diğer klavyelerdeki plastik olan kısımların yerine yumuşak bileğinizle son derece uyumlu olan ve iyi bir şekilde destek veren bir bileklik olmuş. Razer’ı bu konuda gerçekten tebrik etmek istiyorum. Normalde asla bileklik kullanmam diyen ben, BlackWidow Chroma V2 ile birlikte bileklik takar oldum. Şunu da unutmadan söylemek istiyorum, herhangi bir çıt çıtı ya da oturtmanız gereken bir bölüm bulunmuyor. Bilekliği klavyeye yaklaştığırdığınız anda mıknatıs sayesinde kendisi klavyeye oturuyor. Aynı şekilde şektiğiniz de ise hiç zorlanmadan çıkarabiliyorsunuz. Aklınızda kalmasın oyun oynarken hiç şekilde ayrılmıyorlar, birbirlerine sımsıkı bağlı kalıyorlar.

Öte yandan Razer’ın bu modelde üç farklı mekanik tuş anahtarı barındırdığını ve istediğiniz birini seçip alabildiğinizi de ekleyelim. Belki de klavyenin en önemli özelliği farklı anahtar seçenekleri olabilir. Bunun nedeni ise bildiğiniz gibi normal mekanik klavyeler fazlasıyla ses çıkarttığı için hem sizi hem de geç saatlerde oyun oynadığınız zamanlar da ev halkını rahatsız edebiliyor. Bu nedenle anahtar takımları yeşil, turuncu ve sarı olmak üzere üçe ayırılmış. Ayrıca tüm anahtar takımlarının 80 milyon basma ömrünün olduğunu da vurgulayalım. Razer’ın belirttiğine göre standart mekanik kalavyelerden 30 milyon kez daha fazla basma hakkı tanıyor.

Yeşil anahtar: Bildiğiniz mekanik klavye hissini ve sesini veren anahtar modeli.

Turuncu anahtar: Mekanik klavye hissini veren fakat ses yapmayan anahtar takımı.

Sarı anahtar: Yumuşak ve sessiz olan anahtar takımı.

BlackWidow Chroma V2’yi, bir önceki model olan BlackWidow X Chroma’dan ayıran özelliklere baktığımız zaman, ilk olarak üç farklı mekanik tuş anahtarı olduğunu söyleyebiliriz. Bunun yanı sıra X Chorma’da olmayan Macro tuşlar, USB ve ses çıkışı da Chroma V2 ile birlikte gelen yenilikler olarak göze çarpıyor. Fakat X Chroma’da ve Chroma V2’de olmayan en önemli özellik ise ses kısıp açma ve sessize alma gibi kontrolcülerin klavye üzerinde ayrı bir şekilde konumlandırılmamış olması. Bu özellikler fonksiyon tuşlarıyla birlikte kullanılsa da, önceki klavyenizde scrolla benzeyen bir tuş varsa Razer’da buna alışmanız gerçekten zor oluyor.

Özetleyecek olursak, Razer, bugüne kadar kullandığım en iyi, en ergonomik klavyeyi yapmış diyebilirim. Tabi fiyatının 850-900 lira civarlarında olduğunu düşünürsek, o kadarını da yapsın diyebilirsiniz. Ama şunu belirtmekte ayda var, piyasada ne firmalar var, bileklik kısımlarını hesaplamadıkları için yamuk yapıp, ardından aynı klavyenin bilekliğini değiştirip yeni ürün gibi 900 liraya satan. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu