Oyun Haberleri

Game of Thrones’un Fetö soruşturmasında ne işi var?

Bazı noktalarda tarihin önemli olaylarından esinlenmiş olsa da hayal gücünün eseri olan karakterler ve fantastik bir dünyada geçen Game of Thrones dizisi fantastik diyebileceğimiz bir haberle karşımıza çıktı. Çünkü AA’nın haberine göre dünyaca ünlü Game of Thrones dizisinin adı Fetö soruşturmasına kadar sıçramış durumda. Bu noktada işler biraz karışık, o nedenle olayın öncesinden kısa bir özet geçelim.

2011 yılında Yabancı Diller bölümü, Harp okullarına gitmeye hazırlanan son sınıf öğrencilerine Game of Thrones dizisini izletmeye karar veriyor. Dizinin ilk sezonunu izleyen ve bunun sonucunda çeviri ve benzeri çalışmalarda bulunan öğrencilerin bu projesi bazı veliler tarafından şikayet ile sonuçlandı. Okullar Komutanlığı’na gönderilen isimsiz şikayet mektuplarında öğrencilere izlettirilen dizinin çarpık ve sapık ilişkiler içerdiği iddia edildi. Dahası dizinin içerisinde Türk’lerden eser olmamasına karşın dizinin Türk’leri kötülediği, barbar ve sapık dinsel törenler yapan bir kavim olarak öne sürdüğü de iddia edildi.

Tüm bu şikayetler sonucu o dönem Yabancı Diller bölüm başkanı olan Albay A.D., Öğretmen Albay Ü.K., öğretmen yarbay S.R.M. ve öğretmen yüzbaşı İ.G. ile öğretmen asteğmen E.Ö. hakkında idari soruşturma başlatılmıştı. 183 öğrencinin mağdur olarak yer aldığı iddianamede sanıkların 18 yaşından küçük öğrencilere müstehcen görüntüler izlettiği vurguları da yer aldı. Bu süreçte bazı komutanların emeklilik süreci gelse de cezaya çarptırılanlar da oldu. Öğrencilerin diziyi İngilizce geliştirme için izledikleri ve şikayetçi olmamalarının yanı sıra Anayasa Mahkemesi’ne giden iddialar sonucu ihlal durumlarının ortadan kaldırılmasına ve konunun yeniden ele alınmasına karar verilmişti.

Peki ünlü dizi yeni soruşturmaya nasıl girdi?

İşte bu şekilde sonuçlanan Game of Thrones davası bu sefer de Fetö soruşturması içerisine alındı. Ankara’da bulunan Fetö iddianamesinde Game of Thrones dizisini izletttikleri için hapis cezası istenen 5 eski askerin adının iddianamede geçtiği belirtildi. Dahası bu iddianamede karıştıkları Game of Thrones davasının da adı geçiyor.

İddianamede tanık olarak ifadesine yer verilen ve kendisinin de şikayet edildiğini söyleyen  Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcısı Volkan Yetiştirici söz konusu dava ile ilgili “Askeri Adalet Müfettişi tarafından teftiş geçirdim. Bu teftiş dolayısıyla uyarı cezası verildi. Daha sonrasında Maltepe Askeri Lisesinde görevliyken hukuka aykırı bir şekilde disiplin puanım komutanlar tarafından düşürüldü. ‘Game of Thrones’ isimli diziyle ilgili idari tahkikat aşamasında İngilizce öğretmenleri lehine ifade veren öğrencilerin disiplin puanının komutanlarınca düşürülmeye başlanması üzerine, bir grup komutanından şikayetçi olundu. Hakkında şikayet bulunan bu kişileri ifade vermeye savcılığa davet etmeme rağmen gelmediler ve ilerleyen süreçte soruşturma savcısı olarak beni asılsız ithamlarla şikayet ettiler. Bu nedenle askeri adalet müfettişleri tarafından hakkımda soruşturma yapıldı.” sözlerini sarfetmiş.

Açıkçası nereden bakarsanız bakın oldukça karışık bir süreç. işin garibi ise Game of Thrones’un Fetö soruşturmasına kadar işin içerisine dahil edilmesi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu