Oyun Haberleri

Playstation 4’ün dağıtım sayısı 60 milyona ulaştı

Nisan ayının sonuna geldiğimiz günlerde firmalar da Mart ayı itibari ile sona eren mali yılın tablolarını açıklamaya başladı. Bu firmalardan en merak edileni ise şüphesiz Sony Interactive Entertainment. Firma yaptığı açıklama ile Playstation 4 tarafındaki en son dağıtım raporlarını paylaştı.

Yapılan açıklamaya göre 31 Mart 2017’de sona eren 2016 yılı mali döneminde tam 20 milyon Playstation 4 dağıtılmış durumda. Bu rakamlar ile birlikte toplam dağıtım miktarı ise 60 milyona ulaşmış. Ocak ayında yapılan açıklamada konsol satışlarının 53.4 milyon olduğu belirtilmişti. Geçen bu süre zarfındaki satışlar ile birlikte konsolun toplam satış rakamı da muhtemelen 55 milyonu çoktan geçmiş durumda.

Bu rakamlar ile birlikte 2017 mali yılındaki planlamasını da paylaşan Sony, 31 Mart 2018’de sona erecek olan 2017 mali yılında 18 milyon Playstation 4 dağıtılacağını da duyurdu. Yani firma hedeflerini tutturacak olursa önümüzdeki yıl bu dönemler toplam satış rakamı muhtemelen 75 milyonu geride bırakmış olacak.

Not: Satış rakamları son kullanıcıya ulaşan adetleri, dağıtım rakamları ise son kullanıcı ile birlikte raflarda satışı beklenen ürünleri kapsamaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu