Oyun Haberleri

Çizgi Film karakterleri neden eldiven takar?

Birçoğumuz çok küçük yaştan beri oyun oynayarak eğleniyor olsak da, çizgi filmlerin de hayatımızda çok büyük bir yer edindiğini söylemeden geçemeyiz diye düşünüyorum. Her haftasonu erkenden kalkıp koşa koşa salondaki televizyonu açıp Warner Bros’un Sevimli Kahramanlar (böyle miydi Türkçe’si ya?) serisini izler ve kahvaltının hazırlanmasını beklerdim. Eminim bunu yapan tek kişi de ben değilimdir.

O zamanlar fark etmiyordum elbette ancak büyüyüp yaşımı aldıkça ve bu çizgi film ile dizilerden bazılarını tekrar, olgun bir kafayla gördükçe ‘Yahu bu çizgi film kahramanları neden eldiven takıyor?’ diye düşünür oldum. Hep araştıracağım deyip unutuyor, sonra tekrar hatırlıyorum ve yine unutuyorum. Sağolsun YouTube kanalı Vox sonunda bu soruyu cevaplayan çok güzel bir video çekip benim ve kalan bir sürü kişinin kafasındaki merakı giderdi.

Görünüşe göre çizgi film kahramanlarının eldiven takma sebebi, daha insani bir görünüm kazanmakmış. Disney’i ele alalım mesela. Mickey Mouse, belki de en ünlü çizgi film kahramanlarının başında geliyor. Kendisi bir fare ancak yaptığı işler bir farenin değil, bir insanın yapacağı şeyler. Bu yüzden de insansı ellere ihtiyaç duyar. Eh, bir fareye de insan eli takmak ortaya pek de hoş bir görüntü çıkarmayacağı için çözümü eldiven taktırmakta bulmuşlar.

Aynı zamanda eski çizgi filmler siyah beyaz olduğu için, bu büyülü dünyanın hayvanlar aleminden gelen karakterleri de siyah çiziliyor ve kolları, bacakları, vücutları, her yeri siyah oluyor. Eh durum da böyle olunca el ve kol renkleri bazen karışıyor, karakterin eli görünmüyor. Burada da yine beyaz eldiven devreye giriyor ve iki parçayı ayırıyor. İyisi mi ben lafı daha fazla uzatmadan sizi Vox’un bu videosu ile yalnız bırakayım. İyi seyirler!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu