Oyun Haberleri

Sony Türkiye’den Microsoft’a tarihi ayar

Bildiğiniz üzere PlayStation VR, çıktığı tarihten bu yana oyun dünyasının da gözdesi haline geldi ve sahip olduğu hem özel, hem de üçüncü parti oyunları ile sanal gerçeklik deneyimini oldukça kaliteli bir şekilde yansıtmayı başardı. Artık günümüz oyun sektörü iyice değişmeye başladığı için firmalar da sanal gerçeklik yönüne doğru kaymaya başladı. Bugün çıkan Resident Evil 7’nin ilk bir sene boyunca yalnızca PlayStation VR’a özel olması görünüşe göre Xbox’un ve beraberinde de Microsoft’un biraz canını sıkmış.

Xbox TR resmi Twitter ve Facebook sayfası bu akşam, kafasına günümüz VR cihazlarına benzer bir şey takmış üç kişinin bulunduğu retro temalı bir gif paylaştı. Gif’in  açıklamasına ise “Harbi oyuncu; oyunu kafasına takmaz; kumandasını alır, oyununu oynar!” yazdı. Eh biz de haliyle bu göndermenin PlayStation VR’a ve beraberinde Sony’ye yapılmış olduğunu tahmin ettik.

Elbette PlayStation TR’nin de bu paylaşıma cevabı gecikmedi. PlayStation VR’ın reklam filminden bir kesiti gif haline getirip paylaşan PlayStation Türkiye, “Oyunun geleceğini merak ediyorsanız, gelin denetelim” diyerek tarihi bir ayar verdi. Türkiye’de sayıca fazla olan PlayStation kullanıcıları da Xbox’ı yoğun bir şekilde bombalamaya başladı.

İki firma arasındaki atışmanın bir sonraki adımı ne olacak merak ediyoruz!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu