Oyun Haberleri

Herkes Electronic Arts’ı sevecek

Eğer oyun dünyası ile uzaktan yakından herhangi bir alakanız varsa sektörün en büyük şirketlerinden birisi olan Electronic Arts’ın da son yıllarda kazanmakta olduğu kötü şöhretten haberiniz vardır.

Amerika’nın popüler tüketici bloglarından birisinde yapılan ve halka açık olan bir ankette geçtiğimiz günlerde Electronic Arts, Amerika’nın En Kötü Şirketi olarak seçildi. Şirketin yöneticisi bu yüz kızartıcı olay üzerine bir açıklamada bulundu:

“Evet, [Amerika’nın En Kötü Şirketi] olarak belirlenmek bir rezaletti. Üstelik bu ayrıca bankaların mortgage kredilerine çok yüksek faizler bindirerek halkı sokağa döktüğü bir zamanda meydana geldi. Ancak buna karşın savunmacı bir yaklaşım alıp bunun aptalca olduğunu söylemeden önce bir geri çekilmeli, aynaya bakmalı, kim olduğumuzu ve dışarıdan nasıl algılandığımızı görüp bu algıyı değiştirmek için ne yapmamız gerektiğine bakmamız gerekiyor. Madem algı gerçeklikle aynı anlamı taşıyor, öyleyse kullanıcıların gözünde oyunculara öncelik veren bir firma olmadığımız algısını değiştirmemiz gerekiyor.”

Alt başlıkta güldüğümüze bakmayın, o işin şakası. Electronic Arts bugüne kadar birçok kez buna benzer açıklamalarda bulundu ve her seferinde aynı şey oldu. Hiçbir değişikliğe gitmeden firma aynı çizgide yürümeye devam etti. O yüzden pek ciddiye alamıyoruz bu açıklamaları ancak insan yine de “neden olmasın, herkes ikinci bir şansı hak eder” diyor.

Peki EA bu algıyı değiştirmek  konusunda ne gibi planlara sahip? Moore şöyle açıkladı:

“Bu olaydan sonra şöyle oturup bir düşündük. ‘Bu noktadan sonra nasıl ileri gidebiliriz?’ sorusunu sorduktan sonra oyuncuya öncelik verme mantramız ortaya çıktı. Bugüne, hatta bu sabaha kadar çalışanlarımız hep bir beyin fırtınası gerçekleştirerek ‘burada ne yapmamız gerekiyor? Şunu ne zaman yola çıkarıyoruz? Bu ürün nasıl tecrübeler sunmalı? gibi sorular sormaya devam etti. Yani bir şeyler değişiyor.”

Peter Moore’un açıklamaları bu yöndeydi. Electronic Arts’ın bu noktadan sonra gidişatı nasıl olur tahmin etmek zor. Her ne kadar dalga geçsek de, bazen gıcık olsak da Electronic Arts’ın dev gibi bir şirket olduğunu ve hala çok severek oynadığımız oyunların yayımcılığını üstlendiğini biliyoruz. Ne diyorsunuz? Sizce adam olur mu Electronic Arts, yoksa çoktan olmaya başlamış mıdır?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu