Oyun Haberleri

Steam İndirimleri Sırasında CS:GO’yu hediye etmek yasak!

Steam İndirimleri uzunca bir süre konuşulacak, buna eminiz ama Valve’ın ilginç bir hamlesi indirimleri gölgede bırakmayı başardı. Counter-Strike: Global Offensive %50 indirim alarak, 12,00 TL’den satışa sunulmuş durumda. İndirim güzel ve oyuna sahip olmayan bir arkadaşınızı sevindirmek istiyorsunuz, hediye olarak kendisine CS:GO almayı deniyorsunuz ve… O da ne?

Valve’dan Ido Magal’ın açıklamasına göre CS:GO Steam Yaz İndirimleri süresinde hediye olarak verilemeyecek. Bunu yapmalarının sebebiniyse şöyle açıklıyor: “Amacımız, satışlarla beraber topluluğumuzu da güçlendirmek. Oyunu satın alıp yepyeni bir oyuncu olarak topluluğun arasına girmenizi istiyoruz.”

İyi de amaç topluluksa ben birine bu oyunu hediye ettiğimde yine aynı şey olmuyor mu? Hani +1 oyuncu topluluğa kazandırılmıyor mu? İşin aslı öyle değil arkadaşlar. Steam dışında Steam anahtarlarını bulabileceğiniz tonlarca üçüncü parti satış sitesi bulunmakta. İndirimler sırasında bu oyunlar büyük miktarlar halinde satın alınıyorlar ve indirim bittikten sonra eski fiyatlarına yakın bir şekilde geri oyunculara satılıyorlar. Valve hediye sisteminin bu şekilde suiistimal edildiğinin farkında ve bir şekilde oyuncuları koruyor gibi. Gerçi koruduğu şey kendi sisteminde olan bir açık ama olsun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu