Oyun Haberleri

Çocuklarınızı Avataria’dan koruyun!

Facebook’un oyunlar konusunda tüm dünyada bir hayli yoğun çalışmalar yaptığı bir gerçek. Kendi bünyesinde binlerce oyun bulunduran Facebook, sunduğu iletişim imkanları ile oyuncular içerisin de bir toplanma konumu halini aldı. Zamanında Farmville, CandyCrush gibi oyunlar ile iyice bir oyun platformu haline gelen Facebook, son günlerde Ekşi Sözlük’te ortaya çıkan Avataria skandalı ile gündeme geldi.

Son aylarda hızla yaygınlaşan ve 500.000’den fazla oyuncuya sahip olan Avataria, oyuncuların kendi avatarlarını yarattığı ve sanal dünyada arkadaşlık, sohbet gibi etkileşimlerde bulunduğu bir yapım. Yaş sınırı olmaksızın herkesin oynayabildiği bu yapımda, ne yazık ki geçtiğimiz günlerde skandal bir durum yaşandı.

Ekşi Sözlük yazarı “soguk ulke” tarafından ortaya çıkarılan skandalda (yazarın tam yazısına ve olayın detaylarına şuradan ulaşabilirsiniz), küçük çocukları hedef alan pedofil bir sapığın, Avataria üzerinden nasıl iğrenç amacına ulaşmaya çalıştığını ortaya koydu. Yazarın 9 yaşındaki akrabasının hesabından giriş yapan yazar, oyundaki bir arkadaş edinme görevinde, pedofil sapığın cinsel sohbet açma çabalarına, hatta adresini isteme noktasına kadar gitti.

Eğer sizin de, çocuğunuz, kardeşiniz veya herhangi bir akrabanız bu oyunu oynuyorsa, derhal olarak ailesini ve kendisini uyarın. Ayrıca oyunu resmi ihbar hattı https://www.ihbarweb.org.tr/ adresinden de şikayet edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu