Sinema/TV - Haberler

Dr. Strange LGBTQ yüzünden yasaklandı

Dr. Strange LGBTQ yüzünden Suudi Arabistan’da yasaklandı, filmin Kuveyt’te de aynı sebepten ötürü yasaklanabileceği ifade ediliyor.  Hollywood Reporter’ın Orta Doğu ajanslarına dayandırdığı habere göre yasağın sebebi,  Xochitl Gomez’in canlandırdığı America Chavez karakterin gay olması. Homoseksüellik içeren filmler Arap yarımadasında pek şans bulamıyor. Marvel’s Eternals ve West Side Story’de benzer sıkıntılar ile karşılaşmıştı.

Dr. Strange LGBTQ yüzünden Suudi Arabistan ve Kuveyt’de yasaklandı

Suudi Arabistan, Kuveyt ve Katar’da filmin bilet satışlarının durdurulduğu ifade ediliyor. Birleşik Arap Emirliklerinin ise şimdilik bilet satışını durdurmadığı belirtiliyor. Marvel’s Eternals, erkek evliliği ve Marvel Sinematik Evreni’nin ilk eşcinsel süper kahramanı Phastos’u barındırması sebebiyle yine Suudi Arabistan’da yasaklanmıştı.

Benzer bir karar daha önce de Steven Spielberg’ün West Side Story filmi için alınmıştı. Eşcinsel aktris Iris Menas’ın canlandırdığı Anybodys karakteri sebebiyle film Suudi Arabistan, Katar, Bahreyn, Kuveyt, Umman ve Birleşik Arap Emirliklerinde yasaklanmıştı.

6 Mayıs 2022’de vizyona girecek olan Doctor Strange In the Multiverse of Madness filmi hem Marvel Sinematik Evreni’nin en kısa ama aynı zamanda en şaşırtıcı filmi olacağı iddialarıyla gündemden düşmüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu