Oyun Haberleri

Take-Two’dan It Takes Two’ya telif uyarısı

Brothers: A Tale of Two Sons, A Way Out gibi yapımlarla tanınan It Takes Two’nun yapımcısı Josef Fares, Rockstar Games’in ana şirketi olan Take-Two Interactive tarafından hedef alındı. Tescilli marka iddiasıyla Hazelight Studios’a uyarı yollayan Take-Two, Hazelight’ın It Takes Two isminin sahipliğini terk etmesini talep ediyor.

Take-Two’dan It Takes Two’ya telif uyarısı

Bu hafta içerisinde bir basın kuruluşuna konuşan Hazelight sözcüsü, stüdyonun, devam eden anlaşmazlık hakkında yorum yapamayacağını; ancak, olayın çözüleceğini umduklarını söyledi. Ayrıca Hazelight, Take-Two nedeniyle oyunun isim haklarını terk etmeye zorlandıkları söylemini (Take-Two’nun iddiasının sunulmasından kısa bir süre önce ABD Patent Ofisi’ne gönderilen bildirimde görülebilecek unsurlar) reddetmedi. Ekip; bunun Hazelight’ın şu anda It Takes Two‘yu satma veya pazarlayabilme yetkisini nasıl etkilediğine dair yorum yapmadı. Oyunun yeniden adlandırılıp adlandırılmayacağını muhtemelen ilerleyen süreç içerisinde göreceğiz.

Take-Two'dan It Takes Two'ya telif uyarısı

Hazelight Studios, yayıncı Take-Two Interactive’in tescilli marka ve telif hakkı iddialarının en son kurbanı ve bu yıl içerisinde çeşitli işletmelere/ürünlere karşı verilen düzinelerce telif hakkı bildirisinden sadece bir tanesi. ABD Patent Ofisi kayıtları, Take-Two’nun; ”Rockstar”, ”Social Club”, ”Mafia”, ”Civilization” ve daha pek çok kelimeyle bağlantılı itiraz başvurularının arkasında olduğunu da gözler önüne seriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu