Oyun Haberleri

Epic Games yeni bir store sistemi üzerinde çalışıyor

Epic Games, Steam Direct benzeri bir sistemi Epic Store‘a eklemek için çalışıyor. Steam Direct, isteyen bütün oyun yapımcılarının oyunlarını Steam üzerinde doğrudan yayınlamalarına -belli bir ücret karşılığında- izin veren bir sistem. Steam’in bu sistemi tanıtmasının ardından, platformda yayınlanan oyunların sayısında çok ciddi bir artışının yaşandığı ifade ediliyor.

Epic Games Store’un yeni sistemi nasıl çalışacak

Epic Games’in, Store üzerine ekleyeceği yeni sistem ile platformuna eklenecek oyunların yapımcılarına büyük bir özgürlük sağlayacak. An itibariyle Store’a eklenecek her oyunda oyun yapımcıları, platform sahibi olan Epic Games ile beraber çalışmak zorunda, yani platform sahibinin, Store’a eklenecek her oyunda çok ciddi söz ve müdahale hakkı bulunuyor.

Epic Games

Epic Store’a getirilecek bu sistem ile firma, aynı Steam’de olduğu gibi ciddi bir yeni oyun patlaması yaşanmasını bekliyor. Epic Games, Steam Direct benzeri olacak sistemleri ile,  oyun firmalarının oyunlarını Epic Store’a oyun ekleme  konusunda daha rahat olacaklarını belirtiyor.  Konuya dair blog postunda firma, Epic Store’a eklenecek oyunlarda ücret alınıp alınmayacağını belirtmedi. Steam Direct’e eklenen oyunlarda Valve ücret alıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu