Oyun İncelemeleri

Oil Rush

Kaos senaryolarının başlıca unsularından gösterilen “petrol”, günümüz dünyasında da birçok ülkeyi karşı karşıya getiren, büyük krizlere yol açan bir madde. Yapılan anlaşmalar, verilen stratejik kararlar, uzun süredir devam eden ama bir anda bozulan dostluklar, genellikle hep bu değerli madde yüzünden gerçekleşiyor. Peki kıyamet sonrası bir dünyada, güçlü kalabilmek için en önemli tek varlığın petrol olduğu ve tüm ülkelerin onu elde edebilmek için deniz savaşlarına tutuştuğunu düşünün. İşte Rush’ın temeli bu. Ülke yönetimine yeni katılmış birini kontrol ederek, tüm petrol tesislerini ele geçirmeye ve en güçlü olmaya çalışıyoruz.

Nedir bu petrolden çektiğimiz?

Kontrol ettiğimiz karakter, henüz genç ve tecrübesiz biri. Babasının ölümünün ardından, yönetimdeki önde gelen kişiler onu seçiyor ve ona güvenmek istiyor. Oyunumuzdaki ilk görevler de eğitim mantığında ilerliyor. Yaptığımız her hamle, yönetim tarafından takip ediliyor ve ona göre doğru kararın verilip verilmediği netleşiyor. GLaDOS’un sesine benzer bir bayan sesiyle gelen tavsiyelerle, önce tesislerimizi askerlerle çeviriyor, sonra etrafı güçlü silahlarla korumaya alıyoruz. Gelebilecek tehditlere karşı sürekli hazır beklemek gerekiyorken, saldırmamız ve almamız gereken yeni petrol tesisleri için de dikkatli hareket etmemiz gerekiyor.

Arkaya dikkat

Askeri birliklerimizin ister bir kısmını, ister yarısını, istersek de tamamını, hedef noktaya saldırması için yönlendirebiliyoruz. Ancak saldırıya giderken, arkada kalan tesislerimizi de savunmasız bırakmamalıyız. Çünkü saldırı her an gelebilir ve mallarımız elimizdeki gidebilir.

Yapımda, sürekli deniz savaşlarında yer alıyoruz. İlk başlarda pek gelişmiş bir askeri birliğimiz yok, aynı şekilde karşılaştığımız düşmanlar da öyle. Ancak ilerledikçe yeni teknolojik olanaklardan yararlanıp, yeni saldırı güçlerine kavuşuyor, daha hüçlü düşmanlarla petrol savaşları için göz göze geliyoruz. Birliklerimizi seçip, saldırı emrini verdikten sonra, istersek F tuşuna basarak sinematik modda (Birkaç farklı sinematik kamera açısı var) çarpışmaları izleyebiliyoruz.

Teknik olarak

Oil Rush’ın grafikleri ve sesleri fena değil. Görsel olarak Nvidia’nın 3D teknolojisine de destek veren yapım, eğer güçlü bir sisteminiz varsa hoş bir deneyim yaşamanızı sağlayabilir. Lakin bazı zamanlar oyunun normal versiyonunu oynarken (3D olmadan), performans sorunlarıyla karşılaşabiliyorsunuz. Kontrol yapısı ise, oldukça basit.

Sonuç olarak Oil Rush, konusu itibarıyla güncel olaylara temas ediyor diyebiliriz. Şu sıralar strateji oyunu açlığı çekiyorsanız; ister tek kişik olarak, isterseniz de multiplayer olarak stratejik deniz savaşlarına katılabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu