Oyuncu Aksesuarları

Razer Kraken V3 X inceleme

Razer Kraken V3 X inceleme içeriği ile karşınızdayız. Diğer tüm oyuncu aksesuarlarında olduğu gibi Razer firmasının uzun süredir aktif olarak yer aldığı kulvarlardan birisi de oyuncu kulaklıkları diyebiliriz. Bu konuda farklı segmentlere göre çok farklı ürünler çıkaran Razer, Kraken modellerinde de hem giriş hem de üst performansa odaklanan ürünler ile karşımıza çıkıyor. Baştan belirtmemiz gerekiyor ki Razer Kraken V3 X hem tasarım özellikleri hem de teknik özellikleri bakımından orta segmente odaklanan bir kulaklık. Zaten fiyatıyla da bunun ipucunu veriyor diyebiliriz. Şimdi gelin bu kulaklığın tasarımına ve genel özelliklerine birlikte bakalım.

Razer Kraken V3 X inceleme

Öncelikle kulaklığın tasarımına baktığımızda Kraken serisinin izlerini taşıdığını görüyoruz. Kablolu bir kulaklık olan bu modelde kablo uzunluğu 1.8 metre olarak karşımıza çıkıyor. Hem plastik aksanlarında hem de sünger kısımlarında kaliteli bir malzeme kullanılmış. Tabi sünger kısmında bir soyulma olur mu bilemiyorum, bunu anlamak için uzun süreli test etmek gerekiyor. Fakat daha önce firmanın başka bir kulaklığını 1.5 yıl kadar kullandığım için bu konuda en azından iyi bir iş çıkardıklarını söyleyebilirim. Zaten kafa bandı kısmı plastik bir malzemeden oluşuyor. İç aksanı, yanı kafanıza denk gelen kısmında ise sünger yapı kullanılmış. En azından burada minimum sünger kullanımı ile bu problem de minimuma indirgenmiş diyebilirim. Kafa bandının üst kısmında ise hafif parlak bir Razer yazısı yer alıyor.

Razer Kraken V3X tasarım

Tabi kafanıza tam oturması için kızaklı bir sistem tercih edilmiş. 9 seviye kızak bulunuyor ve kafanıza göre bu ayarlamayı rahat bir şekilde yapabiliyorsunuz. Kulaklığın ergonomik olarak rahat ve kafanızı ağrıtmayacak bir yapıda olduğunu söyleyebilirim. Kulaklığın 285 gram ağırlığı bulunuyor. Normalde daha çok kulak içi kulaklıkları tercih etmeme, uzun süre kullanmama rağmen bu konuda büyük bir rahatsızlık hissetmedim.

Kulaklığın dış kısımlarında mazgal bir tasarıma yer verilmiş. Kulaklık kısımlarının dış merkezlerinde ise hem sağ hem de sol tarafta RGB ışıklandırmaya sahip Razer logosuna yer verilmiş. Özellikle loş ortamlarda göze oldukça hoş gözüken bir ışıklandırmaya sahip olduğunu söyleyebilirim. Üstelik bu ışıklandırma diğer Razer ürünlerinizle de senkronlu bir şekilde çalışıyor. Yani klavyeniz ya da oyuncu fareniz varsa onların ışıklarına göre ayarlama yapabiliyorsunuz. Yine tüm bu ayarlamaları tabi ki Razer Synapse uygulaması üzerinden yapmak mümkün.

Razer kraken V3 X modelinin sol kulaklık kısmında sadece tek bir tuşa yer verilmiş. Bu tuş sayesinde mikrofonunuzu açıp kapatabiliyorsunuz. Bu tuş dışında bir de ses seviyesini ayarlayabildiğiniz tırtıklı bir tekerlek tuşu bulunuyor. Açıkçası kulaklık üzerinde ne kadar tuş olursa o kadar karmaşa olduğunu düşünenlerdenim. Bu nedenle bu sade yapının hoşuma gittiğini söyleyebilirim. Mikrofon başlığı yine sol kulaklık aksanında yer alıyor. Mikrofon gövdesi ayarlanabilir bir plastikten yapılmış. Yine de mikrofon kısmının sürgülü bir yapıda olmasını, yani içeri doğru girmesini ya da çıkarılabilir olmasını beklerdim. Mikrofonu sık kullanmıyorsanız bu tasarım biraz canınızı sıkabilir.

Kulaklık performansı

Razer Kraken V3 X modeli başta da dediğim gibi orta seviyesine konumlanan bir kulaklık. Ses kalitesini de ona göre beklememiz gerekiyor. 7.1 desteği sunan bu kulaklıkta ses yüksekliği bir tık aşağıda kalsa da ses kalitesi anlamında fiyatına göre çok iyi bir iş çıkardığını söyleyebilirim.

Firmanın Triforce adını verdiği 40 mm’lik sürücüler kullanan Razer Kraken V3 X modelinde 12 Hz ve 28 Khz frekans aralığı bulunuyor. Bu model aynı zamanda Triforce sürücüsünün yer aldığı ilk 40 mm’lik kulaklık olma özelliğine de sahip. Daha önce Triforce için 50 mm kulaklıklar ile karşılaşmıştık. Yine aynı şekilde farklı teknolojiyi kullanan 40 mm’lik kulaklıklar da mevcut. Mikrofon tarafında ise bu frekans aralığının 100 hz ve 100 Khz olduğunu görüyoruz. Mikrofon yapısı oyun içinde parazitsiz net bir iletişim sağlıyor. 32 empedanslık bir iç dirence sahip olan kulaklık 7.1 ses konusunda gayet başarılı sonuçlar çıkarıyor. Dediğim gibi ses seviyesi düşük, fakat yakın fiyatlarda test ettiğim ürünlere göre hem malzeme kalitesi bakımından hem de ses kalitesi bakımından bir kaç adım önde olduğunu söylemem mümkün.

Oyunlarda yaptığımız testlerde ses dağılımını son derece başarılı bir şekilde yaptığını gördük. Bir ses diğerinin üzerine binmiyor ve etrafınızda olup bitene tam olarak hakim olabiliyorsunuz. Etraf seslerini ayırmak ve hangi sesin nereden geldiğini anlamak mümkün. Özellikle rekabete dayalı oyunlarda ses kasma için ideal bir kulaklık olduğunu söyleyebiliriz.

Konsol desteği

Kulaklık PC dışında konsol desteğine de sahip. Her ne kadar kağıt üzerinde firma PC ve PS4 olarak listelemiş olsa da ben Playstation 5 üzerinden de bu kulaklığı test etme şansına sahip oldum. Test etme şansım olmadı ama muhtemelen Xbox Series X ve S modellerinde de sorunsuz çalışacağını düşünüyorum. Konsol tarafındaki en sıkıcı olan tarafı ise kulaklığın USB A bağlantısına sahip olması. Yani Dualsense ya da Dualshock gibi kontrolcüler üzerinde yer alan 3.5 MM’lik jak girişine takamıyorsunuz. Kullanmak için direkt olarak konsol üzerinde yer alan USB girişlerine takmanız gerekiyor. Bu durum konsol bilgisayar masanızdaysa kablo uzunluğundan dolayı sorun teşkil etmiyor. Fakat konsolunuzu salonda televizyona bağlı kullanıyor ve uzak mesafeden oynuyorsanız bu kulaklığı konsolunuzda kullanmanızın hayal olduğunu söylemek mümkün.

Sonuç olarak Razer Kraken V3 x hem hafif tasarımı hem de fiyatına göre sahip olduğu ses kalitesi ile başarılı bir kulaklık modeli olmuş. Saydığımız bazı eksikleri var ama genel olarak fiyatına göre performansının son derece iyi olduğunu söyleyebilirim. Bu fiyat aralığında bir model arıyorsanız göz atmanız gereken kulaklık modellerinden biri olmuş.

Razer Kraken V3 X Teknik Özellikler

Kulaklık özellikleri

  • Frekans aralığı: 12 Hz – 28 Khz
  • İç direnç: 32? (1Khz)
  • Hassasiyet: 103 desibel
  • Sürücü boyutu: 40 mm
  • Sürücü tipi: Razer TriForce

Mikrofon özellikleri: 

  • Frekans aralığı: 100 HZ – 10 Khz
  • Hassasiyet: -42 ± 3 dB
  • Işıklandırma: RGB Chroma

Diğer özellikler:

  • Bağlantı tipi: USB Tip A
  • Kablo uzunluğu: 1.8 metre
  • Ağırlık: 285 gr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu