Oyun Haberleri

Sony bazı PlayStation 5 oyunlarının çıkış tarihini doğruladı

Sony birinci ve üçüncü parti PlayStation 5 oyunlarından bazılarının hedeflenen çıkış tarihini onayladı. Geçtiğimiz yıl PS5 oyunlarının gösterildiği bir sunumda yer alan birkaç dikkat çekici proje ve hayranların heyecanla beklediği devam oyunları için hedeflenen çıkış tarihleri aşağı yukarı belli oldu. Bunların arasında Ghostwire Tokyo, Project Athia, Ratchet and Clank: Rift Apart ve Horizon Forbidden West gibi oyuncuların dikkatini çeken yapımlar bulunuyor.

İşte bazı PlayStation 5 oyunlarının hedeflenen çıkış tarihleri

[reklam=496]

Bildiğiniz gibi Sony’nin yeni nesil konsolu PlayStation 5 için birçok oyun duyuruldu. Bunlar arasında bağımsız yapımcılardan gelen dikkat çekici oyunlar olmasıyla birlikte hayranların uzun zamandır yeni bir oyununu beklediği serilerden de duyurular geldi. Bunların belki de en dikkat çekeni yeni bir God of War oyunu oldu. Şimdi ise birkaç oyunun hedeflenen çıkış tarihi ,çok net tarihler verilmese de, belli oldu ve tekrar ertelenen oyunlar da bunlar arasında yerini alıyor.

Bu Mart ayında Housemarque geri dönüyor. Yapılan bir CES 2021 sunumunda şirket bunun yanı sıra Insomniac Games tarafından geliştirilen PlayStation 5 başlığı Ratchet and Clank: Rift Apart ve Guerilla Games tarafından geliştirilen Horizon Forbidden West oyunlarının bu yıl içinde yayınlanacağını yineledi.

Üçüncü parti oyunlar tarafında ise Kena: Bridge of Spirits (Ember Lab geliştiriyor) Mart ayında, Solar Ash (Heart Machine ve Annapurna Interactive geliştiriyor) Haziran’da ve Little Devil Inside (Neostream Interactive geliştiriyor) Temmuz ayında piyasaya sürülecek. Bu oyunları ise Ekim ayında Stray (BlueTwelve ve Annapurna Interactive) ve Ghostwire Tokyo (Tango Gameworks ve Bethesda) oyunları takip edecek. Yeni nesil konsol için yeni nesil oyunların çıktığı 2021 yılı boyunca birçok yeni başlık karşımızda olacak.

Çıktıktan sonra iki yıl boyunca konsola özel olacak Square Enix’in orijinal IP’si Project Athia, Ocak 2022’de piyasaya çıkması hedeflenen oyunlar arasında. Bunun yanı sıra Capcom’dan gelen Pragmata, 2022’den 2023’e ertelendi. Ayrıca Xbox Series X ve PC’ye de gelecek macera oyunu, Dünya’nın uydusu Ay’da, distopik yakın bir gelecekte geçiyor.

Belki de hayranların en çok beklediği oyun olan God of War Ragnarök ve Gran Turismo 7 de 2021 yılında oyuncuların karşısına çıkmaya hazırlanıyor.

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru çıkan PlayStation 5 için 2021 yılı oldukça dolu geçecek gibi görünüyor. Sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? Lütfen yorumlarda belirtmeyi unutmayın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu