eSpor

Türkiye’nin ilk Valorant şampiyonu BBL Esports oldu

Riot Games tarafından düzenlenen ilk büyük VALORANT turnuvası olan First Strike’ın Türkiye Finalleri 3-6 Aralık tarihleri arasında oynandı. Açık elemelerden gelen 8 takım dört gün boyunca şampiyonluk ve 400 bin TL’lik ödül havuzundan paylarını almak için mücadele etti. Anatolia Esports, Beşiktaş, BBL Esports, Futbolist, HaZe Clan, Mod-Z, Sangal Esports ve Oxygen Esports’un katılımıyla gerçekleşen turnuva on binlerce kişi tarafından Twitch ve Youtube üzerinden canlı olarak takip edildi.

İlk Şampiyon BBL Esports

[reklam=496]

BBL Esports’un First Strike: Türkiye Finalleri macerası 3 Aralık’ta oynanan çeyrek final maçlarıyla başladı. Rakibi Mod-Z’yi 2-0 ile geçerek finallere iyi bir başlangıç yapan ekip, bir üst turda turnuvanın favorilerinden Oxygen Esports’u 2-1 ile geçti. Galipler Kümesi Finali’nde de Futbolist’i 2-0 mağlup ederek adını Büyük Final’e yazdırdı. Futbolist ise Mağlupler Kümesi Finali’nde yoluna devam etti ve Oxygen Esports’u 2-0 mağlup ederek büyük final biletini kaptı.

First Strike Büyük Finali BBL Esports ile Futbolist’i karşı karşıya getirdi. Bo5 formatında oynanan finale BBL Esports, Galipler Kümesi Kazananı olduğu için 1-0 önde başladı. Taraflar arasındaki ilk eşleşme Haven haritasında gerçekleşti. Çekişmeli geçen mücadeleyi BBL Esports kazandı ve seride 2-0 öne geçti.

Şampiyonu belirleyen maç ise Split haritasında oynandı. BBL Esports oldukça dominant bir performans sergileyerek mücadelede 12-7 öne geçmeyi başardı. Alacakları tek tur onlar için yeterli olacaktı. Futbolist mücadeleyi uzun süre bırakmayıp geri dönüş için ısrarcı olsa da takımın bu ısrarı yeterli olmadı. 13-10’luk skor BBL Esports’a hem maçı hem seriyi hem de şampiyonluğu getirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu