Oyun Haberleri

Oyun tarihindeki yenilikçi 20 oyun – Bölüm 1



Merlinin Kazanı - Extra Oyuncuların Buluşma Noktası

         Bazı oyunlar vardır, her şeyi bir anda değiştirir ve hiçbir şey eskisi gibi olmaz; öncüdür onlar, liderdir. Yapılan bu oyunlar ile ortaya atılan orijinal fikirler, kendinden sonraki nesili de etkiler ve oyun tarihini değiştirir. Gelin GamePro sitesinin yaptığı 20 ”yenilikçi” oyun listesini hep beraber inceleyelim; sizler de eklemek istediklerinizi yorumlarınızla belirtebilir ve katkıda bulunabilirsiniz.



20

Merlinin Kazanı - Extra Oyuncuların Buluşma Noktası


  • Portal


  • Platform: PC, Xbox 360, PlayStation 3

    Yıl: 2007



             

    Silahsız bir FPS düşünülebilir mi? Evet, neden olmasın. Portal ile gelen silahsız, düşmansız FPS yapısı belki de ”Orange Box’ın” en çok ilgi gören kısmıydı. Yerçekimi kurallarını alt üst ettiğimiz bu oyundaki her an izleniyormuş hissini, o klasik sonu ve akabinde çalan ”Still Alive’yi” nasıl unutabiliriz?



    19

    Merlinin Kazanı - Extra Oyuncuların Buluşma Noktası


  • Street Fighter II


  • Platform: Arcade, Super NES, Gameboy, PC, Wii

    Yıl: 1991



             

    1991’de çıkan bu başyapıt birçok insanın oyun dünyasına adım atmasını sağladı. Belki şu an dövüş oyunu yapan programcıların bile hayatına yön veren, çıktığı seneden bu yana atari salonlarının en çok oynanan oyunu olan, çoğumuzun oynamak uğruna harçlıklarını bitirdiği, evden kaçtığı bir oyun ”Street Fighter II” ve sanırız bu listede olmayı da hak ediyor.



    18

    Merlinin Kazanı - Extra Oyuncuların Buluşma Noktası


  • Dance Dance Revolution


  • Platform: Arcade

    Yıl: 1998



             Şu an milyonlarca insanın delice oynadığı ”Guitar Hero” efsanesinin de atasını bulduk: ”Dance Dance Revolution”. Müzik tabanlı bu oyunda, ekrana gelen tuşlara zamanında ve doğru şekilde basarak ekrandaki karakterimizi dans ettiriyorduk, aynen şu an birçok oyunun kullandığı sistem gibi. Her kesim oyuncuya hitap eden ”DDR”, oyun tarihinde yenilikçi oyunlarımızdan bir diğeri.



    17

    Merlinin Kazanı - Extra Oyuncuların Buluşma Noktası


  • Resident Evil


  • Platform: PlayStation

    Yıl: 1996



             Korku oyunları için yeni bir milattı ”Resident Evil’ın” çıkışı. PS1 sahiplerine hiç yaşamadıkları korkuları yaşatmıştı; belki de ilk kez bu oyunda, oyuncular elleri titreyerek her açtıkları odada mermi aradılar, her girdikleri koridorda zombi çıkmasın diye dua ettiler ve baş karakteri bu kadar içlerinde hissettiler. Bir efsanenin başlangıcı olan ”Resident Evil”, listemizin 17. sırasında yer aldı.



    16

    Merlinin Kazanı - Extra Oyuncuların Buluşma Noktası


  • Bioshock


  • Platform: PC, Xbox 360, PS3

    Yıl: 2007



             Okyanusun metrelerce altına kurulmuş bir şehir, gerçek dünyanın çok daha ilerisinde geleceği yaşayan ayrı bir dünya; ölüm ve çaresizlik kokan bir dünya. Bir uçak kazası ile kendimizi bulduğumuz bu su altı şehrinde, hayatta kalabilmek için kendinizden ne kadar ödün verebilirsiniz? Kendi çıkarlarınız için bu ölü dünya ile beslenen küçük bir kızı öldürebilir misiniz, ya da onu hayata tekrar bağlayıp, ona yaşamını hediye edebilir misiniz? ”Bioshock”, işte bu soruların hepsini cevaplıyordu bizlere. Bize iyi veya kötü adam olma şansını sunan ”Bioshock’un” en büyük özelliği ise, ne kadar merhametli olduğumuzu ölçmesiydi ve tabii sunduğu oyun dolu zevkli saatlerle.



    DEVAMI BÖLÜM 2’DE>>>

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Başa dön tuşu